Menu
Home Novosti Menu
Tech

120 tisuća novih pjesama objavljuje se na streamnig servisima svaki dan, pokazuje izvješće

Istraživanje koje je napravio Luminate predviđa da će do kraja 2023., na Spotifyju biti čak 43 milijuna novih pjesama

  • Mixmag I Foto: Viktor Forgacs/Unsplash
  • 31 May 2023
120 tisuća novih pjesama objavljuje se na streamnig servisima svaki dan, pokazuje izvješće

Novo izvješće koje je izradila tvrtka za podatke Luminate, otkrilo je da se svaki dan, na platformama za streaming glazbe, objavi 120 tisuća novih pjesama. Budući da je dijeljenje glazbe lakše nego ikad prije, sve više i više ljudi koristi usluge streamanja za objavljivanje svojih radova, tvrdi izvješće. Kako piše We Rave You, Luminate je otkrio da je od prvog kvartala godine uploadano 10,8 milijuna pjesama — što je više od polovice količine koja je ukupno objavljena u 2018. (16,4 milijuna pjesama). Uzimajući u obzir ovaj rast, podaci predviđaju da bi samo na Spotifyju do kraja godine moglo biti objavljeno 43 milijuna novih pjesama.

Ove uploadane pjesme također predstavljaju i sve veću prisutnost pjesama koje je stvorila umjetna inteligencija jer Luminate mjeri te statistike kao ISRC (International Standard Recording Code), također poznate kao glazbene audio datoteke. Luminate je također otkrio da, na globalnoj razini, audio streamovi na zahtjev rastu za 23% svakog prvog kvartala svake godine. Podaci u izvješću sugeriraju da je audio na zahtjev samo u SAD-u porastao za 14,2%, a žanrovi kao što su latino, country i world music rastu najbrže.

Ranije ove godine, Spotify je postao prva glazbena usluga koja je premašila 200 milijuna plaćenih pretplatnika, točnije 31. prosinca 2022. je dostigla 205 milijuna. To je označilo povećanje od 14% u odnosu na prethodnu godinu, kao što je navedeno u objavi o godišnjoj zaradi, izvijestio je The Verge.

[Via: We Rave You]

Load the next article
Loading...
Loading...