Menu
Home Novosti Menu
Novosti

‘All We Wanna Do Is Dance’ - dokumentarac koji slavi rave i klupsku kulturu

Pokrenuta je i crowdfunding kampanja kako bi se osiguralo objavljivanje filma

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 3 November 2021
‘All We Wanna Do Is Dance’ - dokumentarac koji slavi rave i klupsku kulturu

Novi dokumentarac, “All We Wanna Do Is Dance”, spreman je za objavu u nadolazećim tjednima, a autori traže pomoć u financiranju njegovog objavljivanja.
Film se bavi ranom erom rejva kao i problemima oko acid house pokreta u kasnim 80-ima, poput policijskih racija “u doba diskriminacije”.
Autori pokušavaju putem crowdfunding kampanje prikupiti 25.000 funti tijekom nadolazećih tjedana kako bi osigurali premijeru filma. Internetska kampanja glasi: “Do sada je redatelj filma Gordon Mason u potpunosti samofinancirao All We Wanna Do Is Dance.” Međutim, potreban je novac za završetak filma koji će pokriti konačnu arhivu i isplatu glazbe, postprodukciju, isporuku konačnog filma i E&O osiguranje", nastavlja se, dodajući da bi to omogućilo njegovo puštanje u kina.

Pročitajte i ovo: 'Better Days' - novi kratki dokumentarac o povijesti UK ravea

Dokumentarac istražuje početke acid housea diljem svijeta - od Chicaga do Londona, Manchestera, Ibize i New Yorka koristeći 56 pjesama na soundtracku koji je složio DJ ‘Evil’ Eddie Richards.
Film će također sadržavati 60 ekskluzivnih intervjua s nekim pionirima žanra kao i onima koji su se borili za svoje pravo na party tijekom neprijateljskih vremena.

A evo što Carl Cox govori o novom dokumentarcu i acid house eri: “Tajna se krila u tome što ste čuli nešto u čemu ste istinski uživali i što ste voljeli i što niste mogli čuti nigdje drugdje; taj duh je ujedinio sve ljude koji su išli na ove prve partyje.”
Vlasnici klubova i dvorana, promotori i sami clubberi također su dokumentirani u filmu “All We Wanna Do Is Dance”, uključujući i šefa Police Pay Party Jedinice Kena Tappendena, koji je rekao: “Imali smo oko 300 ili 400 partyja mjesečno tog ljeta 1989.”
Dokumentarac reflektira porast policije koji se sukobljava s posjetiteljima klubova tijekom tog razdoblja: “Pomalo smo gubili kontrolu”, nastavio je Tappenden.

Podržite objavljivanje Masonovog filma “All We Wanna Do Is Dance” OVDJE, a najnovije informacije o dokumentarcu saznajte OVDJE.

Load the next article
Loading...
Loading...