Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Odlazak dečka zlatnog srca

Andrew Fletcher, klavijaturist i jedan od osnivača Depeche Modea, preminuo je u 60. godini

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 27 May 2022
Odlazak dečka zlatnog srca

Preminuo je Andrew Fletcher (60), klavijaturist i jedan od osnivača Depeche Modea. Bend je objavio priopćenje u kojem piše: “Šokirani smo i ispunjeni silnom tugom zbog prerane smrti našeg dragog prijatelja, člana obitelji i kolege iz benda Andyja 'Fletcha' Fletchera.

Fletch je imao zlatno srce i uvijek je bio tu kada vam je bila potrebna podrška, živahan razgovor, dobar smijeh ili hladno pivo. Naša srca su uz njegovu obitelj i molimo vas da ih zadržite u svojim mislima i poštujete njihovu privatnost u ovom teškom trenutku.”

Fletch je suosnivao Depeche Mode s Martinom Goreom, Vinceom Clarkeom i Daveom Gahanom u Basildonu, Essex, 1980. Prethodno je bio u bendu pod nazivom Composition Of Sound koji je osnovao s Goreom i Clarkeom ranije te godine, a Clarke je potom napustio grupu nakon izdavanja njihovog debitantskog albuma 'Speak & Spell' 1981. da bi osnovao Yazoo s Alison Moyet, a zamijenio ga je Alan Wilder.

Depeche Mode izrastao je u veliki elektronički bend 1980-ih, sa šest UK Top 10 albuma samo u tom desetljeću, zajedno s Top 10 singlova kao što su 'Just Can't Get Enough', 'See You', 'Everything Counts' i 'People Are People'. Pjesma 'Personal Jesus' je 2004. godine zauzela 368. mjesto na ljestvici 500 najboljih pjesama svih vremena Rolling Stonea, a obradio ju je Marilyn Manson.

Depeche Mode postao je još uspješniji 90-ih, s albumima 'Songs of Faith and Devotion' i 'Ultra' koji su bili na vrhu ljestvica u brojnim zemljama, te su zadržali stalan tok Top 10 albuma do danas. Godine 2020. grupa je uvrštena u Rock & Roll Hall of Fame.

Uzrok smrti Andrewa Fletchera nije objavljen.

Load the next article
Loading...
Loading...