Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Vodeća pozicija za 'Orwellian Nightmares' na portalu Beatport

Art Was Art je autor Electro bestselera!

  • Mixmag Adria I Foto: Mare Milin i Press
  • 28 December 2021
Vodeća pozicija za 'Orwellian Nightmares' na portalu Beatport

Zagrebački producent Art Was Art, plasirao je svoju pjesmu “Orwellian Nightmares” na prvo mjesto ljestvice Best Sellers 2021: Electro, najpoznatijeg DJ download servisa Beatport. Zahvaljujući iznenađujućoj prodaji singla, popularni je američki portal Beatport, tjednima držao “Orwellian Nightmares” na prvom mjestu top 100 Electro (Classic / Detroit / Modern) liste, a pjesma je uvrštena i na ljestvice: Future Classics, Closing Essentials i Best New Electro.

Zanimljivo je da se u prvih deset najbolje prodavanih Electro pjesama na petom mjestu nalazi obrada “Spacer Woman” koji je realizirao slovenski producent Valentino Kanzyani, a na osmom mjestu “Hallucinogenic Shape” koji izvodi još jedan Slovenac - Stanny Abram. Uspješne pozicije dokazuju da su se regionalni producenti tijekom godine bolje snalazili u Electro glazbi nego lokalni lideri u regionalnoj politici!

“Iako je singl 'Orwellian Nightmares' još u ožujku dobro kotirao, trebala mu je podrška, a cijenim što je Stanny Abram bio prvi DJ na svijetu koji ju je počeo puštati u svojim mixevima!”, tvrdi Art Was Art i dodaje: “Nakon što su moje produkcije postale redoviti dio setova DJ zvijezda kao što su Skream, Mary Droppinz, Solarstone i Marco Resmann, postalo je jasno da je moja glazba nadmašila očekivanja.”

Art svoj stil temelji na utjecajima ranog detroitskog electro zvuka, breakbeat elementima i efektima iz arkadnih video igara, a pjesma “Orwellian Nightmares”, inspirirana je knjigom u kojoj George Orwell opisuje život pod režimom Velikog Brata.

Zahvaljujući uspjehu singla, minhenska izdavačka kuća ZEN DNA, koja je potpisala ovo dojmljivo izdanje, najavljuje i posebnu verziju pjesme koju će objaviti isključivo na vinilu.

Poslušajte “Orwellian Nightmares” u nastavku.

Load the next article
Loading...
Loading...