Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Art Was Art na 50. izdanju etikete ZEN DNA

Provjerite 'Final Destination'

  • Mixmag Adria/Mare Milin
  • 6 June 2024
Art Was Art na 50. izdanju etikete ZEN DNA

Na Dan Grada Zagreba, 31. svibnja, zagrebački electro producent Art Was Art predstavio je svoju pjesmu 'Final Destination'. Ovaj singl obilježava jubilarno 50. izdanje minhenske izdavačke kuće ZEN DNA.

Prema statistikama Beatstatsa, ZEN DNA je najuspješnija electro etiketa svih vremena. Njihova promo lista uključuje neka od najvećih imena DJ scene, među kojima je i Laurent Garnier, koji je odmah reagirao na 'Final Destination', dao mu visoku ocjenu i rekao da je "jako cool". Art Was Art nije mogao sakriti svoje uzbuđenje: "Nikada nisam očekivao tako brzu reakciju, pogotovo ne od nekoga tko je moj veliki uzor," rekao je Art.

Kada govorimo o producentima koji oblikuju globalnu electro scenu, Art Was Art je neizbježno ime. Njegova najpoznatija pjesma “Orwellian Nightmares” iz 2021. godine postigla je značajan uspjeh, zauzevši prvo mjesto na "Best Sellers 2021: Electro" listi Beatporta te uvrštena na ljestvice Future Classics, Closing Essentials i Best New Electro.

Remiks pjesme "Orwellian Nightmares" koji je odradio Stanny Abram također je postigao veliki uspjeh na Beatportu, a osvojio je i nagradu Ambasador za remix godine. "Stanny je vizionar koji kroz electro uspijeva povezati elemente različitih žanrova u novu cjelinu," kaže Art Was Art, napominjući da su Stannyjeve vještine hvalili i drugi umjetnici, kao što je južnoafrička zvijezda Lazarusman.

Stanny Abram i Lazarusman nedavno su objavili zajednički singl "Domain," koji uključuje i Art Was Art remix. "Čim sam čuo stihove, znao sam da želim odraditi svoju verziju," kaže Art. Remiks je prepoznala i nezavisna glazbena novinarska nagrada Elector, koja je Art Was Art verziju nominirala za remiks godine.

Ipak, novi singl "Final Destination" pokazuje da Art Was Art ne živi na staroj slavi, već uvijek radi na novim materijalima. "Želio sam da pjesma zvuči kao da je nastala na skromnoj opremi u kućnom studiju početkom devedesetih," kaže Art. "Da bih postigao tu jednostavnost, morao sam svakom elementu posvetiti posebnu pažnju."

Zaključak je jasan: Art Was Art nastavlja napredovati, ispunjavajući svako novo izdanje energijom koja prkosi vremenu i trendovima, baš kao i sama electro glazba.

Load the next article
Loading...
Loading...