Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Autorizirani biografski film o Amy Winehouse, 'Back to Black', režirat će Sam Taylor-Johnson

Redateljica 'Pedeset nijansi sive' radit će zajedno sa piscem Mattom Greenhalghom

  • Mixmag I Foto: GREG GEBHARDT
  • 14 July 2022
Autorizirani biografski film o Amy Winehouse, 'Back to Black', režirat će Sam Taylor-Johnson

Redateljica 'Pedeset nijansi sive' Sam Taylor-Johnson odabrana je za režiju novog biografskog filma o Amy Winehouse, za koji se očekuje da će se zvati 'Back to Black'. Scenarist je Matt Greenhalgh, a ovaj autorizirani biografski film bavit će se životom i smrću kultne pjevačice. Taylor-Johnson je bila bliska prijateljica s Winehouse a s Greenhalghom je radila na filmu 'Nowhere Boy'. Greenhalgh je također imao prethodno iskustvo s biografskim filmovima - napisao je 'Control' o frontmenu Joy Divisiona Ianu Curtisu.

Biografski film o Amy bit će temeljen na knjizi Daphne Barak 'Saving Amy', a koproducenti su Studiocanal, Alison Owen, Debra Hayward i Tracey Seaward. Amyin otac, Mitch Winehouse, navodno u potpunosti podržava film, no još je 2015. u intervjuu za The Guardian rekao da je Oscarom nagrađeni dokumentarac, 'Amy', bio “užasan” i da ga je prikazao u “najgorem mogućem svjetlu”.

Godine 2018. obitelj Winehouse sklopila je partnerstvo s producenticama Alison Owen i Debrom Hayward za film, a prihod od filma ići će Zakladi Amy Winehouse. “Osjećamo da sada možemo slaviti Amyin izvanredan život i talent,” rekao je Mitch u izjavi 2018. “I znamo kroz Zakladu Amy Winehouse da istinita priča o njezinoj bolesti može pomoći mnogim drugima koji možda imaju slične probleme.” Kada je govorio o tome tko bi trebao glumiti pjevačicu u 2018., Mitch je rekao: "Ne bih imao ništa protiv da to bude nepoznata, mlada, engleska glumica, netko iz Londona, cockney - glumica koja pomalo liči na Amy.”

Scenarij je trenutačno u ranoj fazi, a što se tiče glumačke postave i ekipe, još nema dodatnih informacija za javnost.

Load the next article
Loading...
Loading...