Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Novi BBC-jev dokumentarac istražuje navodne napade i zlostavljanja žena u glazbenoj industriji

“Music's Dirty Secrets: Women Fights Back” bavi se nedavnim slučajevima napada i zlostavljanja

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 28 January 2021
Novi BBC-jev dokumentarac istražuje navodne napade i zlostavljanja žena u glazbenoj industriji

UPOZORENJE: Ovaj članak uključuje izvještaje i opise seksualnog i obiteljskog nasilja i može biti mučan za neke čitatelje.

Novi dokumentarni film iza kojeg stoji BBC Three istražuje priće o navodnim napadima i zlostavljanjima žena u glazbenoj industriji. Dostupan na BBC iPlayeru, dokumentarni film - “Music's Dirty Secrets: Women Fights Back” - bavi se slučajevima napada i zlostavljanja koji uključuju Ericka Morilla, repera Octaviana i grime zvijezdu MC Solo 45, koji je nedavno osuđen na 30 godina zatvora zbog optužbi za silovanje i držanje žena protiv njihove volje. Njegova prvotna kazna od 24 godine povećana je nakon žalbe.

U dokumentarnom filmu reporterka Tamanna Rahman razgovara s Kristen Knight (na naslovnoj fotografiji) koja kaže da ju je Erick Morillo - koji je umro u rujnu - seksualno napastvovao u prosincu 2019. U razgovoru s novinarkom, Kristen, DJ-ica iz Miamija je otkrila: “Kad sam došla do njegove kuće, odjednom me zatekla dr. Jekyll i gospodin Hyde situacija. Odmah mi se krenuo nabacivati i rekla sam mu, 'nije mi ugodno', da bi na kraju došlo do točke kad mi je bilo toliko neugodno da sam otišla.” Kaže da ju je Morillo potom nagovorio da se vrati u njegovu kuću te da je kasnije zaspala. “Kad sam se probudila, osjetila sam paniku, a onda sam shvatila da sam gola. U nekom trenutku su mi se počeli pojavljivati flash-backovi Ericka kako me siluje.”

Kristen je razgovarala i s novinarkom Annabel Ross krajem prošle godine, kojoj je rekla: “Jako je važno da žene prijavljuju takve stvari.” Prije toga, 10 optužiteljica podijelilo je svoje priče o tome kako ih je Morillo seksualno napao i silovao.

Hana, aka Emo Baby, bivša djevojka repera Octaviana, također se pojavljuje u BBC-jevom dokumentarcu i govori o navodnom zlostavljanju. Izvorno ga je optužila za obiteljsko nasilje u studenom, tvrdeći da je “stalno fizički, verbalno i psihički zlostavljana". Kaže da je sve počelo nakon što je zatrudnjela i pobacila. U filmu “Music's Dirty Secrets: Women Fights Back” otkriva da je morala potpisati ugovor o čuvanju informacija (NDA) i da joj je ponuđeno 20.000 funti da šuti. Rekla je: “Nudili su mi 20.000 funti da nikada ne razgovaram ni o čemu što se dogodilo u našoj vezi. Rekli su mi - Nikad nemoj govoriti za novine, nikad nemoj pričati o tome svojoj obitelji, prijateljima, nikad ništa loše nemoj reći o Oktavijanu ili o njegovoj karijeri, zapravo o ičemu vezanim za njega. Izbriši sve fotografije, sve dokaze i sva videa. Ponašaj se kao da nikad nisi bila dio njegovog života.”

Pjevačica FKA Twigs nedavno je otkrila da je pokrenula parnicu protiv glumca Shie LaBeoufa zbog “neumoljivog” zlostavljanja dok su bili u vezi. Također je razgovarala s Louisom Therouxom u njegovom Grounded podcastu, gdje je detaljno opisala jedan incident.

“Vraćali smo se iz pustinje gdje je prijetio da će izazvati automobilsku nesreću ako mu ne kažem da ga volim, da bi nakon toga davio u javnosti, na benzinskoj pumpi, i nitko ništa nije poduzeo. Tad sam osjećala da sam dotaknula dno, jer sam se mislila da mi se nikad neće vjerovati. Sjećam se da sam se vratila u hotel i nazvala službu za pomoć zlostavljanim ženama, a njezina reakcija bila je tako ozbiljna: ‘U redu, prema onome što ste rekli, čini mi se kao da ste na nesigurnom mjestu. Zna li vaš zlostavljač gdje ste? Kome ste rekli o ovome?' Činilo se stvarno, kao da... netko ovo shvaća jako ozbiljno i želi me odvesti negdje na sigurno, to mi je bio stvarno veliki poziv za uzbunu. Tada sam shvatila - treba mi velika pomoć da se izvučem iz ovoga”.

“Music's Dirty Secrets: Women Fight Back” možete gledati na iPlayeru.

Load the next article
Loading...
Loading...