Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Beastie Boysi napokon dobili ulicu u New Yorku

'Beastie Boys Square' dobio je konačno odobrenje od NYC vijeća nakon devet godina

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 18 July 2022
Beastie Boysi napokon dobili ulicu u New Yorku

Nakon devetogodišnje borbe za odavanje počasti američkoj hip-hop grupi, gradsko vijeće New Yorka konačno je odobrilo gradsku ulicu, točnije trg, nazvan po Beastie Boysima. Ludlow Street & Rivington Street na Manhattanu, na uglu Lower East Sidea bit će preimenovani u 'Beastie Boys Square' nakon odobrenja vijeća.

Ljubitelji slavne hip hop grupe bore se za ovo još od 2014. godine, više su puta bili odbijeni ili je odluka odgađana, sve do prošlog tjedna. Inače je ovaj dio grada prvi put postao poznat nakon druge ploče benda 'Paul's Boutique', objavljene 1989. godine, čiji cover prikazuje upravo taj ugao na Manhattanu. Cover prikazuje i istoimenu trgovinu odjećom u blizini mjesta gdje je grupa prvi put osnovana. Fotografiju je snimio originalni basist benda, Jeremy Shatan. 'Paul's Boutique' se prodao u više od 2 milijuna primjeraka u desetljeću nakon objavljivanja, a uključuje hitove kao što su 'Shake Your Rump' i 'Hey Ladies'.

A evo što je rekao član gradskog vijeća New Yorka Christopher Marte: “Kao što mnogi od nas znaju, kada su Beastie Boysi došli na scenu, stvarno su promijenili hip-hop. Ovo vidim kao slavlje. Slavlje za Lower East Side, slavlje za hip-hop, a posebno slavlje za našu zajednicu koja je stvarno dugo pokušavala da se ovo dogodi.”
LeRoy McCarthy, bivši predstavnik Beastie Boys Recordsa, rekao je za New York Post: “Bio je dug put do uređenja Beastie Boys Squarea, ali sretan sam što vidim da je vlada New Yorka službeno prihvatila autohtonu umjetnost i kulturu hip hopa. Ulični znak je vrlo prikladan jer hip-hop i dolazi s ulica New Yorka,” dodao je McCarthy, koji je također pomogao da se oda počast osobama poput Biggie Smallsa i Wu-Tang Clana kroz javne natpise u New Yorku.

Load the next article
Loading...
Loading...