Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Berlinski noćni klubovi od subote padaju na 50% kapaciteta

Njemačke vlasti razmatraju nacionalni lockdown jer broj slučajeva COVID-a vrtoglavo raste

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 25 November 2021
Berlinski noćni klubovi od subote padaju na 50% kapaciteta

Noćni klubovi u Berlinu bit će prisiljeni ograničiti svoje kapacitete na 50% od subote, 27. studenog, zbog sve većeg broja slučajeva COVID-a. Ograničenja će ostati na snazi nešto manje od mjesec dana, do 19. prosinca, kad će se se opet procijeniti situacija. Posjetitelji klubova morat će, u skladu s novim pravilom '2G Plus', pri ulasku pokazati negativan test čak i ako su već preboljeli koronu ili su primili oba cjepiva.

Pravilo '2G' odnosi se na trenutačne njemačke COVID-19 smjernice za velike događaje i klubove koje zahtijeva od posjetitelja da imaju jedan od dva 'G' - ili "geimpft" (cijepljen) ili "genesen" (koji su preboljeli koronu posljednjih šest mjeseci). Ograničenja će također utjecati na razna druga mjesta u gradu, uključujući trgovine, hotele, koncertne i event dvorane, obrazovne centre, pa čak i božićne sajmove.

U razgovoru za Resident Advisor, vlasnik jednog berlinskog kluba, Rémi Letournelle, rekao je: “Imam dva kluba, oba su zapravo prilično mala i raditi na 50% kapaciteta jednostavno nije financijski održivo. Nije potpuno jasno moramo li nositi maske na koncertima ili je dovoljan ograničen kapacitet i minimalna udaljenost između ljudi, što je otprilike pola kapaciteta. Još uvijek je sve u zraku” - rekao je.

Vlasnici klubova imaju pravo na državnu potporu, ali strahuju da bi isplata mogla potrajati mjesecima. Nakon nedavnog njemačkog koalicijskog sporazuma i promjene vlade, političari sada razmišljaju o nacionalnoj karantini i obaveznom cijepljenju.

Pročitajte i ovo: Izgleda da će Njemačka legalizirati kanabis

Kandidat za njemačkog kancelara, Olaf Scholz, ustvrdio je da je “cijepljenje izlaz iz ove pandemije” i da bi vlada trebala razmisliti o tome da “cijepljenje postane obvezno za određene skupine”. Broj slučajeva COVID-a u Njemačkoj je u velikom porastu od sredine listopada. U utorak, 23. studenog, zabilježen je najveći broj oboljelih u jednom danu sa 68.000 novozaraženih.
Noćni klubovi u najvećoj saveznoj državi Bavarskoj sada su u potpunosti zatvoreni nakon kratkoročnog lockdowna, koje će trajati tri tjedna.

Load the next article
Loading...
Loading...