Menu
Home Novosti Menu
Intervjui

Besplatno downloadirajte singl pocket palme “godišnji (Blacksoul Rework)”

Pročitajte i intervju s njima o tome kako je došlo do zajedničke suradnje

  • Mixmag Adria I Foto: Benjamin Strike, Press
  • 2 September 2020
Besplatno downloadirajte singl pocket palme “godišnji (Blacksoul Rework)”

Upravo je objavljen remiks singla pocket palme “godišnji (Blacksoul Rework)” u izdanju Aquarius Recordsa i Blacksoul Musica. Stvar možete besplatno downloadirati a u nastavku možete pročitati intervju sa Blacksoulom te sa Anjom i Lukom iz sve popularnijeg hrvatskog pop dua.

Vi ste ove godine ubrzali umjesto usporili s radom. Što vam se sve izdogađalo poslovno?

PP: Dogodile su nam se mnoge suradnje, uključujući one s Idom Prester i Nikom Turković, rad na glazbi za dokumentarac Filipa Filkovića i još mnogo stvari. Nismo zapravo ni na tren stali.

Blacksoul, veteran hrvatske elektroničke scene te idejni začetnik i vođa svjetski poznatog house projekta PEZNT dohvatio je "godišnji" upravo u javnosti poznatoj verziji s reklame. Kako gledate na spajanja izvođača drugačijih stilova?

PP: Nama je to super jer i sami slušamo sve, od post punka do k-popa pa je uvijek zabavno zamišljati kako bi koja pjesma zvučala u totalno drugačijem stilu.

Koga bi vi voljeli redefinirati od izvođača?

PP: Uvijek nas najviše privlači glazba koja je poprilično različita od naše. Voljeli bismo čuti kako bi nešto bazirano na gitarama zvučalo u našem stilu, recimo Tús Nua, ili možda čak i nemanja. Naravno, bilo bi kul probati i s nekim kao što je Z++.

Koji su vam planovi, točnije poslovi koje radite za idućih par mjeseci?

PP: Uvijek radimo na milijun projekata, ali trenutno smo najviše fokusirani na dovršavanje vlastitog albuma.

Možeš li se ukratko predstaviti za one koji možda nisu uhvatili koliko djeluješ na glazbenoj sceni? Koliko remixeva domaće scene si do sada napravio?

B: Sa domaćim remiksevima krenuo sam još 1997., kad sam imao sedamnaest godina i to su ujedno bila moja prva glazbena izdanja gdje mi je bilo bitno da sam prisutan. Tada sam remiksirao sve i svakog kako bih skupio što više iskustva. No, nakon nekog vremena, remiksevi za domaće artiste su postali vrlo rijetki jer sam krenuo birati projekte za koje mislim da su kvalitetni. Ipak, sve u svemu moram priznati da se toga poprilično nakupilo u ove 23 godine.

Kako je došlo do ideje baš za “godišnji” pocket palme?

B: Pocketovci su mi super projekt, stari sound a opet moderan, poznat, a opet u regiji nepoznat, istovremeno i prokleto cool. Drukčiji od svega kod nas kada je u pitanju pop glazba. Verzija “godišnjeg” koju sam čuo u reklami dok sam bio na odmoru, urezala mi se u misli i jednostavno mi nije prestala svirati u glavi. Nakon nekoliko prvih dana tog istog mini godišnjeg, odlučio sam da bi htio napraviti svoju verziju koja bi bila prilagođena plesnom podiju pa sam se bacio na posao i ovo je rezultat s kojim sam vrlo zadovoljan.

Što imaš u planu za dalje - kao remikser i kao DJ - s obzirom i bez obzira na koronavirus?

B: Nastupi su stali, tu i tamo se dogodi neki pokušaj kod nas, no vani je to apsolutna nula. Glazbeni biznis je jedan od najviše pogođenih u ovom ludilu. Na svu sreću, ja sam radoholičar pa sam si zadao dosta ciljeva u tom periodu te mi se količina produkcijskog posla strašno povećala ali plodovi tog posla će biti vidljivi tek u 2021-2022 godini. Stoga sam u startu odlučio raditi hrpu nove glazbe kao da je sve po starom jer u jednom trenutku će virus nestati a ja želim to dočekati spreman.

Load the next article
Loading...
Loading...