Menu
Home Novosti Menu
Intervjui

Dekonstrukcija: Tom Bug feat. Andre Espeut - Love Wide Open

Razgovarali smo s Tomom oko izdanja koje je prvo na našoj mjesečnoj listi Top 10 regionalnih house produkcija

  • Mixmag Adria I Foto: KRIS SORMAN
  • 20 July 2020
Dekonstrukcija: Tom Bug feat. Andre Espeut - Love Wide Open

Zagrebački DJ i producent Tom Bug sa svojim se izdanjem “Love Wide Open” nalazi na prvom mjestu naše redovne liste najboljih regionalnih house produkcija. Riječ je o singlu objavljenom na britanskom labelu Simma Black a na kojem gostuje Andre Espeut, britanski vokalist koji je svojim soulful vokalima odlično pridonio ovoj 90-ima inspiriranoj house stvari. “Love Wide Open” poslušajte niže, kupite ovdje a u nastavku pročitajte kako je nastala.

m: Kako bi predstavio ”Love Wide Open”?

TB: Love Wide Open je house stvar namijenjena za podij, za tvrđe house setove i, nadam se, podizanje atmosfere na podiju.

m: Kako je nastalo izdanje, koje produkcijske alate si koristio? Koliko je trajalo?

TB: “Love Wide Open” nastala je kao inspiracija houseom 90-ih zahvaljujući jednom remixu iz 1995. koji je Pytzek pustio na jednom Dobrom Houseu. Doslovno drugi dan sam krenuo raditi ono što je danas “Love Wide Open”. Teški kužeri možda skuže o kojoj se stvari radi ;)
Već godinama koristim Ableton Live, pa tako i u ovom slučaju. Za sintesajzere i ritam u ovoj pjesmi sam koristio skoro isključivo svoj NI Maschine Mk2, a aranžman i mixdown u Abletonu. Proces je bio izrazito dug, od prve verzije koja je imala acid linije do pokušaja s nekoliko verzija vokala, dok nije došla do uha Mike Valea koji se ponudio da pomogne jer mu se stvar jako svidjela. Jedno vrijeme je bila u planu kao suradnja s Mihom, no tu opciju smo na kraju odbacili, a njegov doprinos je možda i glavni element u traci a to je onaj “rave” synth koji možete čuti već na prvom dropu. Miha je napravio i mixdown zadnje instrumentalne verzije i prilagodio aranžman, a ja sam nadodao i posljednju verziju vokala kojeg je snimio Andre Espeut.

m: Stvar je izašla na Simma Blacku, kako je došlo do toga?

TB: Ne znam iz kojeg razloga, Simma Black je bio label koji mi je prvi pao na pamet! Kad je stvar već bila na kraju i kad sam počeo razmišljat o tome gdje bi ju trebao plasirati, oni su mi prvi pali na pamet. Zanimljivo je to (nemojte im to reći) što sam prvo pokušao s tri, četiri veće etikete, uključujući Defected - stvar su ozbiljno razmotrili (znam jer sam na svojem Soundcloud private linku vidio tko ju je sve slušao i koliko često). Nakon otrpilike tjedan dana agonije i mojeg čekanja reakcije, nažalost su ju odbili, ali jebiga, ni prvi ni zadnji put da me Defected odbije, no ipak ju je nakon izlaska na Simmi Simon Dunmore dodao u svoje Beatport i Traxsource chartove! Pokušao sam s još nekima i putem sam nekako zaboravio na Simma Black, u smislu da sam u procesu slanja demo snimke već i izgubio tu neku prvu ideju koju sam imao. Odluka je pala da izdam to za svoj Dobar House, čuo sam se s Andreom, on je pristao i to je bila gotova stvar... dok nisam rekao sam sebi: ajde, ajde još njima ću poslat, pa ako ne prođe, uvijek imam Dobar House. I kao što vidite, prošla je, a od tad sam dobio super feature na Beatportu, a i prva dama Defecteda, Sam Divine ju je čak dva tjedna za redom pustila na Defectedovoj radio emisiji.

m: Na stvari gostuje Andre Espeut, kako ste se spojili? Zašto baš njegov vokal?

TB: Andrea i mene spojio je Defected, odnosno njihova A&R Adrienne. Naime, jednom je postojala opcija da jednu svoju stvar izdam za Solfuric Records, legendarni soulful house label kojeg trenutno vodi Defected, ali stvar koju sam imao je bila instrumentalna i jako se svidjela Brian Tappertu, jednom od osnivača Soulfurica i vlasnika Traxsource dućana za digitalne downloade. I tada sam bio u situaciji da je Defected razmatrao to izdanje, i spojili su me sa Andreom koji je dostavio odlični vokal za stvar koju smo kasnije nazvali “What U Believe” i izdali za Phoenix Soul. Pogađate, Defected je ponovno odustao od mene hahaha. Od onda sam u kontaktu s njim, Andre je odličan vokalist i jako cool lik, pa s obzirom na super prijašnje iskustvo s njim, pitao sam ga bi li htio snimiti vokal za moju novu stvar.

m: Koji su ti planovi za ljeto? Koliko je cijela ova situacija s koronavirusom poremetila planove oko nastupa?

TB: Plan je odmor od 2 tjedna na više lokacija na Jadranu, a od gaža što bude, bude. Ima nekih potvrđenih i polu-potvrđenih nastupa, ali ne radi se velikoj brojci. Jasno je da je situacija svima poremetila planove i, nažalost, tu ne možemo puno. Možemo se držat mjera i propisa i to je to. Ne ulazim u odluke vlasti o tome jesu li mjere prestroge ili preblage, vjerujem da smo svi dosta nezadovoljni komunikacijom i pomalo nejasnim i ponekad kontradiktronim mjerama, ali proći će i to. Publika će uvijek htjet plesat, a ja ću uvijek htjet zabavljat. Sada smo limitirani, i bojim se da bi situacija na jesen i zimu mogla biti još stroža ako situacija s virusom bude gora, ali nekako se uzdajem u sljedeće ljeto i da ćemo tada “novo normalno” počet mijenjati s “približno starim normalnim”, bar u pogledu zabave.

Load the next article
Loading...
Loading...