Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Billboard lansirao službenu TikTok Top 50 ljestvicu

Riječ je o prvoj ljestvici koja mjeri popularnost glazbe na nekoj društvenoj mreži

  • Mixmag/Unsplash
  • 19 September 2023
Billboard lansirao službenu TikTok Top 50 ljestvicu

TikTok je najavio pokretanje svoje službene Top 50 ljestvice u suradnji s Billboardom. Glazba s platforme mjeri se kroz “kreacije, preglede videozapisa i angažman korisnika”. TikTok Billboard Top 50 predstavlja prvu ljestvicu koja mjeri popularnost glazbe na nekoj društvenoj mreži.
Trenutačno se na ljestvicama rangira samo glazba u SAD-u, a na prvom je mjestu "SkeeYee" Sexyy Red. Ostale pjesme na ljestvicama - koje se osvježavaju svaki tjedan - uključuju 'Paint The Town Red'- Doja Cat, 'Deli'- Ice Spice i 'August' - Taylor Swift.

Zanimljivo je da su se zahvaljujući TikToku mnoge stare pjesme ponovno popularizirale, poput singla Kate Bush iz 1985. 'Running Up That Hill' koji je prošle godine dosegao broj 1 britanske ljestvice nakon što je stekao popularnost putem Netflixovih Stranger Thingsa i TikToka. Ovog je tjedna izdanje Dazz Banda iz 1982. 'Let It Whip' dospjelo na TikTok Billboard Top 50 jer je pjesma ponovno stekla popularnost zahvaljujući aplikaciji, baš kao i country pjesme Zacha Bryana i Tima McGrawa, kao i pjesme R&B izvođača Charlieja Wilsona i emo benda Pinegrove.

Globalni voditelj razvoja glazbenog poslovanja u TikToku, Ole Obermann, rekao je: “TikTok je već najmoćnija svjetska platforma za otkrivanje i promociju glazbe, a svaki tjedan naša strastvena zajednica obožavatelja glazbe dovodi pjesme na Billboardove ljestvice”. Dodao je: “Stoga je imalo savršenog smisla surađivati s Billboardom kako bismo stvorili TikTok Billboard Top 50 ljestvicu. Tablica daje jasnu sliku glazbe koja se sluša na TikTok-u, a posljedično počinje biti u trendu na DSP-ovima i drugim uslugama.”

Trenutno stanje na TikTok Billboard Top 50 ljestvici provjerite OVDJE.

Load the next article
Loading...
Loading...