Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Black Coffee osvojio Grammyja za najbolji dance/electronic album

To je povijesna pobjeda i prvi Grammy za Black Coffeeja, u kategoriji su bili i Major Lazer i Marshmello

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 5 April 2022
Black Coffee osvojio Grammyja za najbolji dance/electronic album

Južnoafrički producent Black Coffee osvojio je svoj prvi Grammy na 64. godišnjoj proslavi dodjele ovih glazbenih nagrada. Pobijedio je u kategoriji plesnih/elektronskih albuma i to s albumom 'Subconsciously' koji je objavljen 2021. Album s 12 stvari bio je u konkurenciji s albumima kao što su 'Music Is the Weapon (Reloaded)' Major Lazera, 'Fallen Embers' (Illenium) i 'Free Love' (Sylvan Esso).

U istoj kategoriji natjecali su se i Marshmello sa svojim prošlogodišnjim LP-jem 'Shockwave', te Ten City koji su bili nominirani za svoju ploču 'Judgement'.

Želim zahvaliti Bogu na daru glazbe i mogućnosti da je podijelim sa svijetom i izliječim neke duše i pomognem ljudima da prođu kroz što god prolaze u životu", rekao je Black Coffee dok je primao nagradu. Producent, koji je na pozornicu doveo i sina, također je zahvalio Davidu Guetti što je vjerovao u njega kao “manjeg umjetnika” i vjerovao njemu i njegovom sluhu za glazbu.

"Želim se zahvaliti i svojim obožavateljima i ljudima koji prate ono što radim diljem svijeta, puno vam hvala što ste vjerovali u mene", rekao je.

Valja napomenuti da su RÜFÜS DU SOL osvojili nagradu u kategoriji za najbolju plesnu/elektronsku snimku za svoj singl ‘Alive’, objavljen prošle godine. Grupa se natjecala s umjetnicima kao što su Bonobo, Caribou, James Blake, Tiësto, David Guetta i Afrojack u istoj kategoriji.

Foo Fighters su osvojili više nagrada u tri rock kategorije, nakon smrti njihovog bubnjara, Taylora Hawkinsa, koji je preminuo krajem ožujka.

Load the next article
Loading...
Loading...