Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Ovogodišnja dodjela Grammyja održat će se u - Las Vegasu

Novi datum održavanja je 3. travnja

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 19 January 2022

Ovogodišnja dodjela nagrada Grammy održat će se 3. travnja, na novoj lokaciji MGM Grand Garden Arene u Las Vegasu. Dodjela je prvotno trebala biti održana 31. siječnja u The Crypto.com Areni u Los Angelesu ali je odgođena zbog ponovnog porasta broja zaraženih s virusom COVID-19. Ovo će biti prvi put da se Grammy održava u Vegasu; doduše, Latin Grammy održava se u tom gradu od 2014. godine.

Pročitajte i ovo: James Blake, Caribou i Bonobo nominirani za Garmmy

Izvršni direktor Recording Academyja, Harvey Mason Jr, objavio je izjavu u kojoj stoji: “Uzbuđeni smo što ćemo po prvi put odvesti Grammyje u Las Vegas i održati nastup svjetske klase. Od trenutka kada smo objavili odgodu originalnog datuma dodjele, bili smo preplavljeni iskrenim porukama podrške i solidarnosti od strane umjetničke zajednice.”

Dodjela nagrada emitirat će se na CBS-u i Paramount+, a Trevor Noah se vraća kao voditelj. U nominacijama prednjače Doja Cat i Billie Eilish, kao i Jay-Z koji je dobio tri nominacije. Tijekom karijere je čak 83 puta bio nominiran za Grammy, čime je prestigao Quincyja Jonesa koji je do sad držao rekord po broju nominacija.

Što se tiče elektronike, nominirani su Caribou, James Blake, Black Coffee, Bonobo i Totally Enormous Extinct Dinosaurs.

Load the next article
Loading...
Loading...