Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Burial i Kode9 najavljuju izdanje s dvije stvari, 'Infirmary/Unknown Summer'

Očekuje se 21. srpnja preko fabric Originalsa

  • Mixmag
  • 5 July 2023
Burial i Kode9 najavljuju izdanje s dvije stvari, 'Infirmary/Unknown Summer'

Hyberdubovi Kode9 i Burial najavili su novi EP s dvije pjesme 'Infirmary/Unknown Summer', koji bi trebao biti objavljen na fabric Originalsu 21. srpnja. Izdanje se sastoji od Burialove stvari 'Unknown Summer' i stvari 'Infirmary' koju potpisuje Kode9. EP će biti objavljen i digitalno i na limitiranom izdanju vinila - u prozirnoj, crnoj i srebrnoj boji. fabric je podijelio vijest o izdanju na Instagramu, iako je postojao niz zagonetnih naznaka o objavi — uključujući jumbo plakat koji se pojavio u istočnom Londonu na proljeće.

Oba umjetnika se smatraju pionirima eksperimentalne, suvremene elektronske glazbe - u rasponu od futurističkog ambijenta do techna, dubstepa i bassa. Povučeni Burial, koji je većinu svoje karijere odlučio ostati anoniman, bio je prvi koji je potpisao ugovor s Hyperdubom, još 2005. Brzo je stekao reputaciju po mračnim, emotivnim verzijama UK bass žanrova, kao što su dubstep i UKG. Nakon što mu je The Wire dodijelio titulu “Album godine”, započeo je hvaljene suradnje s Four Tetom i Massive Attackom.

Kode9 je jedan od rodonačelnika rane dubstep scene, doktorirao je filozofiju na Sveučilištu Warwick, a njegov memetički pristup glazbi i podrijetlu žanra omogućio mu je da zauzme čvrsto mjesto unutar londonske underground scene. Njegova izdavačka kuća Hyperdub potpisala je suradnje s brojnim uspješnim izvođačima, poput pokojnog DJ-a Rashada.

Iako je još u povojima, fabric Originals izbacuje zanimljive EP-je, s izdanjima koja nadilaze žanrovska ograničenja poput onih artista kao što su LCY, SHERELLE & I. JORDAN.

Obožavatelji mogu naručiti poseban Vinyl paket s ograničenim izdanjem Originals x Kode9 + Burial majica; kliknite OVDJE. A ako se želite predbilježiti za izdanje, kliknite OVDJE.

Load the next article
Loading...
Loading...