Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Studija otkriva da je ChatGPT najkorišteniji AI alat za glazbenike

Novo istraživanje koje je proveo Pirate otkriva da 30% umjetnika koristi AI za pisanje pjesama i skladanje

  • Mixmag I Foto: Pixabay
  • 21 December 2023
Studija otkriva da je ChatGPT najkorišteniji AI alat za glazbenike

Nova studija otkrila je da je ChatGPT omiljeni AI alat za glazbenike; njih 30% koriste AI za pisanje pjesama i skladanje. U novom istraživanju koje je proveo Pirate, anketiralo se 1000 glazbenika o njihovih 10 najboljih AI alata za glazbenu produkciju.

ChatGPT je bio na vrhu popisa, a jedan od sudionika ankete objasnio je da koriste alat za “generiranje melodičnih tekstova, rima i varijacija koje neprimjetno odgovaraju mojoj melodiji.” Drugi umjetnik objasnio je da je ChatGPT također koristan za tehnička rješenja: “Koristio sam ChatGPT da pomognem u stvaranju specifičnih plugin settinga, replicirajući zvukove i instrumente iz postojećih pjesama.”

Ostali alati na popisu uključuju OZONE11 na broju 2 kao “najbolji za svladavanje glazbe”, na broju 3 je LALAL.AI jer je “najbolji za odvajanje stemova za remiksiranje i sempliranje”, a na broju 4 je BandLab SongStarter jer je “najbolji za inspiraciju, kao podrška za početnike, te za umjetničku blokadu”.

Ova studija kaže da je došlo do “revolucionarnog pomaka” u korištenju umjetne inteligencije u glazbenoj industriji s 25% studija slučaja koji su već uključili umjetnu inteligenciju u svoj rad u studiju, a 72% ih je prijavilo pozitivno iskustvo s alatima umjetne inteligencije.

Pirate je pitao gdje je glazbenicima umjetna inteligencija najkorisnija u fazama stvaranja glazbe, pri čemu je 30% glazbenika smatralo da je umjetna inteligencija korisna tijekom pisanja pjesama i skladanja, 21% koristilo je umjetnu inteligenciju za istraživanje i inspiraciju, 12% za stvaranje takta i ritma, a 10% za mastering.

Popis deset najboljih najboljih AI alata koje koriste glazbenici provjerite OVDJE. U nastavku pogledajte podatke o tome kako glazbenici koriste AI.

Load the next article
Loading...
Loading...