Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Njujorčani koji su osuđeni za prodaju kanabisa, mogu dobiti službenu licencu za prodaju droge na malo

100 ili više maloprodajnih licenci bit će izdano kada grad službeno legalizira drogu

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 11 March 2022
Njujorčani koji su osuđeni za prodaju kanabisa, mogu dobiti službenu licencu za prodaju droge na malo

Njujorčani koji su osuđeni za prodaju kanabis, kao i članovi njihove obitelji, bit će prvi koji će dobiti službenu licencu za prodaju droge na malo.

Planovi za otvaranje prodajnih mjesta za prodaju kanabisa u New Yorku pod nazivom “Seeding Opportunity Initiative” pokrenut će se do kraja godine, a kandidati će moći prodavati drogu koju uzgajaju lokalni farmeri. Dužnosnici će rezervirati prvih 100 ili više maloprodajnih licenci za one koji su bili osuđeni u prošlosti.

“Država New York stvara povijest, predstavljajući po prvi put ovakav pristup industriji kanabisa, što, kažu, čini veliki korak naprijed u ispravljanju nepravdi iz prošlosti”, kaže guvernerka Kathy Hochul koja je vijest objavila u četvrtak. Hochul dodaje i ovo: “Propisi koje je danas usvojio Odbor za kontrolu kanabisa dat će prioritet lokalnim poljoprivrednicima i poduzetnicima, stvarajući radna mjesta i prilike za zajednice koje su izostavljene i ostavljene. Ponosna sam da će New York biti nacionalni model za sigurnost, pravednu i uključivu industriju koju sada gradimo.”

U ožujku 2021. zakon u New Yorku se promijenio kako bi odraslima dopuštao posjedovanje i rekreativnu upotrebu kanabisa u ograničenoj količini. Zakon dopušta stanovnicima u dobi od 21 i više godina da kupe do 85 grama droge i uzgajaju do šest biljaka za osobnu upotrebu.

Load the next article
Loading...
Loading...