Menu
Home Novosti Menu
Novosti

De La Soul najavljuju dugo očekivani digitalni katalog svojih izdanja

Ovog ožujka prvih šest ploča hip hop trija bit će prvi put objavljeno na streaming platformama

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 4 January 2023
De La Soul najavljuju dugo očekivani digitalni katalog svojih izdanja

Hip hop trio De La Soul slavi 34 godine od izlaska debitantskog albuma '3 Feet High and Rising' prvim digitalnim izdanjem svog cjelovitog kataloga. Naime, 3. ožujka 2023., očekuje se prvo digitalno izdanje njihovih prvih šest ploča, među ostalim i njihov vrlo hvaljeni album iz 1991. 'De La Soul Is Dead'.

Izdanje su najavili putem društvenih mreža, gotovo 18 mjeseci otkako su prvi put objavili da preuzimaju kontrolu nad svojom diskografijom: “Alexa, koji je magični broj? Cijeli katalog bit će dostupan 3.3.2023.,” uz video jumbo plakata koji se poziva na njihovu kultnu pjesmu iz 1989. 'The Magic Number' s njihovog debitantskog albuma.

Dugo iščekivano izdanje uključivat će šest ploča od 1989. do 2001.: ‘3 Feet High and Rising' (1989), ‘De La Soul Is Dead’ (1991), ‘Buhloone Mindstate’ (1993), ‘Stakes Is High’ (1996), ‘Art Official Intelligence: Mosaic Thump’ (2000), and ‘AOI: Bionix’ (2001). Do sad niti jedan od tih albuma nije bio dostupan za stream a izdanja su bila problematična zbog velike upotrebe sempliranja, otkrio je Posdnuos iz De La Soula u intervjuu 2020.

Katalog je prethodno bio u vlasništvu Warner Musica do 2017., koji je, prema riječima repera i producenta, oklijevao odobriti semplove i ponovno pregovarati o ugovorima po kojima su semplovi bili odobreni samo za fizičko izdavanje. Posdnuos, Dave i Maseo ponovno su preuzeli kontrolu nad katalogom 2021. nakon produljenog ugovora s Tommy Boy Recordsom, koji bi sada trebao biti objavljen putem Reservoira i Chrysalis Recordsa prema novom ugovoru. “Kasnimo više od 20 godina, ali konačno smo ovdje”, rekao je Maseo o nadolazećem izdanju.

U videu objavljenom na društvenim mrežama u kolovozu 2021. trio je otkrio: “Dogovorili smo se s Reservoirom da objavimo našu glazbu 2021. Naš katalog bit će objavljen ove godine, marljivo radimo s dobrim ljudima iz Reservoira, sjeli smo s njima i zapravo smo to prilično brzo obavili.”

Unatoč kašnjenju i odgađanjima, obožavatelji željno iščekuju izdanje koje će sadržavati njihovih šest početnih albuma na svim platformama, dok će nova ekskluzivna roba, vinili, CD-ovi i kazete također biti objavljeni od strane etikete dvojca, AOI. Uz očekivano izdanje, De La Soul također kreću na britansku turneju uključujući London, Glasgow i Manchester u travnju 2023. Saznajte više OVDJE.

Load the next article
Loading...
Loading...