Menu
Home Novosti Menu
Intervjui

Dekonstrukcija: Kevin McKay, Milos Pesovic - Work It

Donosimo intervju povodom izdanja koje je na prvom mjestu naše mjesečne regionalne liste najboljih house izdanja

  • Ela Radić I Foto: Milos Pesovic press
  • 28 November 2020
Dekonstrukcija: Kevin McKay, Milos Pesovic - Work It

“Work It” - Kevin McKay, Milos Pesovic, u izdanju Glasgow Undergrounda, na prvom je mjestu naše liste najboljih house izdanja u regiji za listopad. To je prvi put da se Miloš Pešović našao na prvom mjestu ove liste pa smo razgovarali o tome kako je došlo do tog izdanja, kako ga je radio, što misli o regionalnoj sceni te koji su mu planovi za budućnost. “Work It” možete nabaviti ovdje a kako zvuči, poslušajte u nastavku.

m: Reci nam nešto o ovom izdanju, kako je nastalo?

MP: Krenuo sam praviti malo bržu muziku, malo više techy od mog standardnog minimal/deeptech fazona s kojim sam imao dosta uspeha, čisto da probam jel se više sluša, chartuje, prodaje... I onda sam malo probao da semplujem neke trap artiste i setio se nekih starih traka koje sam kao klinac slušao i odradio dve sa vokalima Missy Elliott. To je bilo pre par meseci; zbog kovida i ove situacije ima malo nastupa, ali desila se i poneka privatna žurka pa sam nekako uspeo da ih istestiram na danceflooru i dobio sam super feedback. Znajući da se Glasgow Underground fokusirao na covere, poslao sam demoe njima i A&R je rekao da može “Work It”, samo da potvrdi Kevin. On se složio i rekao da napravimo dve verzije, jednu sa full vokalima i jednu moju verziju.

m: Koje produkcijske alate si koristio? Koliko dugo je trajala produkcija?

MP: Produciram u Abletonu već par godina i ostajem mu veran i dalje. Produkciju kao i obično vrlo brzo završavam, u dan ili dva, s tim što te trake moraju da odstoje neko vreme, možda par dana i onda kad je pustim odmah čujem šta valja ispraviti, kako poboljšati break, gruv... I, naravno, ako imam mogućnosti, probam je na partiju i eventualno još malo doteram i šaljem lejblovima.

m: Na stvari je i Kevin McKay; kako je došlo do te suradnje?

MP: Svidela mu se stvar i rešio je da napravimo i drugu verziju sa full vokalima jer je moja imala samo glitch vokale.

m: Izdanje je izašlo na Glasgow Undergroundu. Koliko dobar label znači da stvar bude prepoznata šire?

MP: Mnogo znači, i što se tiče prodaje i streamova i vidljivosti artista i ulaska u chartove; takođe, DJ-evi više veruju dobrim lejblovima jer dobri lejblovi retko izbacuju loše stvari ili stvari bez nekog potencijala koje A&R prepoznaju.

m: U trenutku dok radimo ovaj intervju, “Work It” je treća na Beatportovoj Top 10 listi. Jesi očekivao takav uspjeh? Koliko ti znači ta vrsta podrške?

MP: Bio sam skoro siguran da će ući u Top100 techhouse stvari jer je Glasgow Underground u poslednjih godinu dana po trakama u Top100 svih žanrova, ali da uđe u Top 10 overall i to na 3. mesto nisam ni sanjao, hahaha!

m: Ovo je i prvi put da si se našao na prvom mjestu naše regionalne liste house izdanja. Koliko ti znači podrška kolega, pogotovo u regiji? Kako inače vidiš stanje na regionalnoj house sceni?

MP: Bilo kakva podrška puno znači za artista - od porodice, prijatelja, poznanika pa i stranaca koji svrate na profil i pošalju neki “I approve” message. Ako dođe od kolega, to je još jedan plus jer se oni malo bolje razumeju u materiju; još kad vidim da neko vrti moje trake, puno mi je srce, znači da radim dobar posao. A tek kad dođe podrška od renomiranog Mixmaga, onda je još draže, znači samo da nastavim da radim... Sve prethodno nabrojano je meni glavna motivacija da guram dalje. U stanje na sceni nisam upućen nešto dublje, pratim skoro sve šta se dešava online, vidim ima dosta “ja tebi - ti meni”... Ja sviram tamo gde žele da čuju moj zvuk i kad me pozovu (a to je veoma retko ahahah) onda obično bude: 'pa ko je ovaj lik, kad ćeš opet da sviraš ovde... I kad idem na parti, isto biram po zvuku koji ja želim da slušam. Sve u svemu, ocenićemo stanje kao vrlo dobro.

m: Koji su planovi za budućnost? Neka nova izdanja u planu?

MP: Kao što sam spomenuo, izaći će na Glasgowu druga verzija “Work It” na kojoj će opet biti Kevin i nju smo nazvali Dub Mix. Imam jedan EP spreman na labelu kod poznatog britanskog dvojca Brodyr i jedan za Distance Music od Bassel Darwisha, poznatog španskog DJ-a/producenta. Što se tiče daljeg rada, praviću muziku koliko mi vreme dozvoli jer mi regularan posao uzima dobar deo vremena kao i ostale obaveze... Biće to neki kompromis mog minimal/deeptecha i techhouse vajba, ljudima se sviđa baš ta neka mešavina, a i posle ovakvog uspeha, sveukupno gledano, karijera se popela za jedan dobar stepenik pa da nastavimo u sličnom ritmu :D.

Load the next article
Loading...
Loading...