Menu
Home Novosti Menu
Intervjui

Dekonstrukcija: Mirko & Meex - Believe Yah Future

Donosimo intervju s beogradskim dvojcem, autorima izdanja koje je prvo na našoj redovnoj ljestvici najboljih regionalnih house produkcija

  • Ela Radić I Foto: Press
  • 25 May 2021
Dekonstrukcija: Mirko & Meex - Believe Yah Future

Na prom mjestu naše redovne liste najboljih regionalnih house izdanja, našla se stvar “Believe Yah Future” iza koje stoje Mirko & Meex. S ovim beogradskim dvojcem razgovarali smo o tom izdanju koje je izašlo za legendarni label Soulfuric Trax, u vlasništvu house giganta Defected Records a koje se, osim na našoj listi, našlo i na prvom mjestu Traxsourceovog house charta. Izdanje poslušajte u nastavku, nabavite ga ovdje te doznajte kako je nastalo.

m: Kako je došlo do ideje za ovo izdanje, što ga je inspiriralo? S obzirom da podsjeća na ljeto, je li to i bila inspiracija pa i cilj da tako zvuči?

M&M: Nakon našeg izdanja “A Jam” koje je izašlo 2018. godine za Monoside records, i koje je prošlo veoma zapaženo (House #1), Brain Tappert nas je kontaktirao da jednu stvar ili EP izdamo za Soulfuric Trax. Iskreno, bili smo oduševljeni ali i zabrinuti da li ćemo moći da ispunimo ono što se od nas očekuje. Ipak je Soulfuric jedan legendarni house label. Postavili smo to sebi kao cilj i posle dužeg vremena odlučili da pošaljemo stvar pod nazivom “Believe” na kojoj smo radili dobrih šest meseci. Brian je predložio da ubacimo i vokale za koje smo dobili prava od Morten Trusta i Julius Pappa; samim tim stvar dobija i nov naziv “Believe Yah Future”. Kao što znate, stvar smo napravili za vreme pandemije i cilj nam je bio da podstaknemo ljude da veruju u neko bolje sutra koje je, nadamo se, blizu.

m: Kako je tekao rad na stvari, koje produkcijske alate ste koristili?

M&M: Kao i kod svake naše stvari, prvo smo radili na drum sekciji i perkusijama, pa zatim klavir i bassline. Rhodes smo napravili sa kombinacijom midi fajlova ali nismo bili zadovoljni zvukom. Na kraju smo angažovali jednog umetnika iz New Yorka koji je odsvirao tu deonicu na svom Mark 1 (electric piano).

m: Izdanje je izašlo na Soulfuric Traxu. Riječ je o legendarnom labelu, koliko je, po vama, važan dobar label da stoji iza izdanja a i koliko ga je teško naći?

M&M: Dobar label je bitan, ali je mnogo važnije imati dobro izdanje. Naravno kada je neki veliki label u pitanju, njihova promocija je znatno bolja što se tiče nekog 'pusha' samog izdanja. Neki naš savet je da uvek dobro procenite što kom izdavaču treba da pošaljete, to jest da budete sigurni da je izdanje baš za njih.

m: Također, ovo je izdanje završilo na prvom mjestu i naše liste i Traxsourceovog house charta. Prepoznali su ga i Todd Terry, Brian Tappert... Koliko vam znače takva priznanja?

M&M: Svaki put kada je neka od naših pesama chartovana, nama puno znači. To je dokaz da je naš rad i trud neko zapazio. Još kada iza tih chartova stoje imena koja ste nabrojali, zadovoljstvo je umnogome veće, jer su to sve artisti koje smo decenijama unazad veoma cenili.

m: Što vas čeka u narednom razdoblju, vjerujete li u bolje sutra kako kaže i vaša stvar, Believe Yah Future?

M&M: Svakako verujemo u bolje sutra, to nam i daje motivaciju da nastavimo sa svakodnevnim radom i da se nadamo da će neka od sledećih naših stvari pronaći put i do većih lejblova.

Load the next article
Loading...
Loading...