Menu
Home Novosti Menu
Intervjui

Dekonstrukcija: T.Markakis & Makito - The Game (Little Jack)

Makito nam je otkrio kako je nastalo izdanje koje je prvo na našoj mjesečnoj regionalnoj listi najboljih house izdanja

  • Ela Radić I Foto: Makito press
  • 23 December 2020
Dekonstrukcija: T.Markakis & Makito - The Game (Little Jack)

Kao i svakog mjeseca, donosimo intervju s artistom čije izdanje se nalazi na prvom mjestu naše regionalne liste najboljih house izdanja. Za mjesec studeni tu je titulu ponio Makito koji je s Tasosom Markakisom objavio stvar “The Game (Little Jack)”. Stvar možete nabaviti ovdje, a u nastavku je poslušajte stvar te pročitajte razgovor s Makitom o tome kako je nastala.

m: Koliko dugo je trajao rad na ovom izdanju? Koji produkcijski alati su se koristili?

M: Što se tiče ovog izdanja, prilično kratko. Tasos (T.Markakis) mi je jedno veče poslao sempl kao ideju, meni je to delovalo kao zanimljiv izazov s obzirom da je tema poznata i obrađivana više puta pa sam sve ostalo ostavio po strani i nekih četiri, pet dana posvetio tome. Što se tiče alata, volim da isprobavam sve i svašta, konkretno ovde je dominantan Exhale od Outputa koji verovatno i nije toliko prisutan u house muzici.

m: Kako je došlo do suradnje s T. Markakisom? Možeš li nam reći malo više o tome?

M: Tasos i ja se “družimo” i sarađujemo od 2014. godine. Kad kažem družimo, mislim na online druženje, no svakako planiramo da se upoznamo u 2021. Pre ovog izdanja imali smo, mislim, još jedno, negdje 2015., ali smo manje više stalno na vezi i u nekim planovima. Svašta nešto lepo spremamo za sledeću godinu.

m: Jesi li zadovoljan s reakcijama kolega na “The Game”? Koliko ti inače znači podrška kolega i scene?

M: Bitno mi je da sam ja zadovoljan a podrška kolega svakako znači tako da, sve u svemu, zadovoljan sam i reakcijama i komentarima.

m: Kad smo već kod scene, kako gledaš na trenutnu situaciju na sceni u regiji, posebno s obzirom na trenutne okolnosti uslijed koronavirusa?

M: Iskreno se nadam da će se cela ova situacija sa koronom uskoro smiriti, voleo bih da upoznam nekoliko ljudi sa kojima sarađujem. Što se tiče same scene, činjenično je da više nemamo nastupe kao pre ali zato možemo to vreme da iskoristimo da savladamo neke nove alate koji bi nas unapredili. Svakako da smo u ovim okolnostima pored razmene iskustava produbili naše odnose i bili jedni drugima veća podrška nego inače.

m: Koji su ti planovi za budućnost? Što očekuješ od 2021. godine?

M: Planiram da nastavim da se usavršavam i da napokon u 2021. izgradim sopstveni stil s obzirom da stalno eksperimentišem u potrazi za sopstvenim muzičkim identitetom. Od sledeće godine očekujem da se sitaucija sa pandemijom smiri a sve ostalo ce doći samo.

Load the next article
Loading...
Loading...