Menu
Home Novosti Menu
Intervjui

Dekonstrukcija: Various Artists - Miami 2020

Razgovarali smo s Blacksoulom o EP-ju koji je zauzeo prvo mjesto na našoj mjesečnoj listi najboljih regionalnih house izdanja

  • Mixmag Adria I Foto: Blacksoul press
  • 17 April 2020
Dekonstrukcija: Various Artists - Miami 2020

Na prvom mjestu naše mjesečne liste Top 10 regionalnih house izdanja, našlo se novo izdanje kompilacije “Various Artists - Miami 2020”, objavljeno na labelu Blacksoul Music. Na kompilaciji se nalaze i dva hrvatska producentska projekta, PEZNT i Klassan - PEZNT dostavlja “NaNaNa”, tech house bombu za plesni podij jednostavnog ženskog vokalnog hooka a Klassan pak predstavlja “Give Me Your Soul”, odličnu techy stvar malo dubljeg zvuka. Tko se još nalazi na spomenutoj kompilaciji te kad je i zašto pokrenuta priča o kompilaciji Various Artists - Miami, pitali smo vlasnika labela, Toma Pasaneca - Blacksoula.

m: Novo izdanje kompilacije “Various Artists - Miami 2020” objavljeno je na tvom labelu Blacksoul Music. Možeš nam reći nešto o ovom najnovijem izdanju?

B: Povodom svakog Winter Music Conferenca u Miamiju nekako je u tradiciji da svi izdavači i artisti elektroničke izbace kompilaciju na kojoj predstave nove materijale koji bi mogli postati potencijalni klupski ljetni hitovi, pa smo tako napravili i mi. Na žalost ove godine WMC je otkazan, ali to se tek potvrdilo nakon što je izdanje objavljeno.

m: Tko se sve nalazi na kompilaciji? Po kojem su se ključu birale stvari koje će ući na kompilaciju?

B: Na kompilaciji se nalaze četiri izvođača. Dvoje dolazi iz Hrvatske (PEZNT i Klassan), Disco Dikc je američki duo dok je Fred Dekker jedan od novijih artista sa glazbom koja mi se jako sviđa a dolazi iz Grčke. Jedini ključ i kriterij je kvaliteta i sound za koji mislimo da će biti velik kroz godinu.

m: Koja je priča iza kompilacije Various Artists - Miami? Kad je objavljeno prvo izdanje, koliko ih je do sad izašlo, imaš li favorita među njima - u samim izdanjima ili u nekoj od stvari objavljenoj na nekoj od kompilacija?

B: Miami kompilacija kao i Amsterdam izlaze otkad postoji i Blacksoul Music, znači od 2006. godine. Znači, do sad smo objavili nekakvih 15 kompilacija. Nemam favorite, sve su mi jednako drage ali recimo da je “Burek”, veliki PEZNT-ov hit explodirao upravo nakon što je bio izdan na Miami 2017 kompilaciji.

m: Koja su sljedeća izdanja u planu na Blacksoul Musicu?

B: Singlovi od jako puno velikih artista kao što Roog, Reblok, Andrew Meller, Ghettoblaster, Brown Sneakers, Sasa Di Toma, Majesty, Pinto (NYC), PEZNT i drugi.

Load the next article
Loading...
Loading...