Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Poslušajte Disneyev lo-fi hip hop album; uredila ga je Minnie Mouse

Mickey se nije izjasnio...

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 23 March 2022
Poslušajte Disneyev lo-fi hip hop album; uredila ga je Minnie Mouse

Disney je izdao kompilaciju nekih od svojih najvećih hitova preslikanih u lo-fi hip hop instrumentale, a koju je kurirala sama Minnie Mouse iz studija. Kompilacijski album sadrži prerađene klasike kao što su 'I Just Can't Wait To Be King' iz Kralja lavova i 'You've Got a Friend in Me' iz Priče o igračkama.

'Lofi Minnie: Focus' je kurirala Minnie Mouse, a uključuje glazbenike kao što su Purrple Cat, nizozemski producent Eevee i harfist Hippo Dreams - koji svi doprinose ambicioznoj preradi ovih omiljenih pjesama.

Pogađate, ove optimistične melodične pjesme pretvorene su u pjesme spremne za ambijentalno učenje i prilagođene žanru koji pomaže koncentraciji i opuštanju. Obično je lof-fi glazba instrumentalna i pjesme su često u rasponu od 70-90 BPM-a, kako bi odgovarali ljudskom otkucaju srca. Lo-fi zvukovi navodno pokreću dijelove mozga koji pomažu pri fokusiranju.

Disney je za BBC rekao: “Disney i Minnie Mouse prirodno se uklapaju u lo-fi, posebno s Minnienim interesima za kreativnost, glazbu i wellness koji se oslanjaju na lo-fi sklonost samoizražavanju i njezina smirujuća meditativna svojstva. Ono što nas je privuklo lo-fiju je mogućnost da ponovno zamislimo naše pjesme na potpuno nov način koji kombinira umirujuće prednosti lo-fija s čuđenjem i nostalgijom koje Disney nudi. Lo-fi i Disney izvrstan su izvor utjehe, tako da se njih dvoje savršeno slažu.”
Čini se da je artwork albuma inspiriran zloglasnim YouTube kanalom Lofi Girl koji uživo prenosi i postavlja videozapise lo-fi hip hop ritmova s crtanom slikom djevojke koja uči u ugodnoj sobi. Artwork za 'Lofi Minnie: Focus' prikazuje Minnie kako radi za svojim stolom u urednoj prostoriji i sa slikovitim planinama u pozadini.

Cijeli popis pjesama sa 'Lofi Minnie: Focus':

Purple Cat 'Hakuna Matata' (The Lion King)
Philanthrope 'How Far I’ll Go' (Moana)
mommy 'Go the Distance' (Hercules)
Hippo Dreams 'Into the Unknown' (Frozen 2)
eevee 'A Whole New World' (Aladdin)
Krynoze 'Un Poco Loco' (Coco)
Otesla 'Almost There' (The Princess and the Frog)
Epona 'I Just Can’t Wait To Be King' (The Lion King)
Jazzinuf 'You’ve Got a Friend in Me' (Toy Story)
Kupla 'Under the Sea' (The Little Mermaid)

Lo-fi verziju pjesme 'You've Got A Friend In Me' poslušajte u nastavku.

Load the next article
Loading...
Loading...