Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Pokrenuto prikupljanje sredstava za medicinsku pomoć legendi Ibize, DJ Alfredu

71-godišnji DJ pretrpio je moždani udar 2021. godine i zahtijeva stalnu medicinsku njegu

  • Mixmag/DJ ALFREDO
  • 27 March 2024
Pokrenuto prikupljanje sredstava za medicinsku pomoć legendi Ibize, DJ Alfredu

Pokrenuto je prikupljanje sredstava za pomoć u podršci medicinskoj skrbi legendi Ibize DJ Alfredu, aka Alfredu Fioritu. 71-godišnji DJ zahtijeva privatnu zdravstvenu zaštitu nakon što je pretrpio moždani udar 2021. Živi u domu za umirovljenike, u kojem prima pomoć i medicinsko liječenje.

Nakon što je 1976. emigrirao na Ibizu, argentinski DJ pomogao je da se popularizira plesna glazba na bijelom otoku, nadahnjujući DJ-eve kao što su Danny Rampling, Paul Oakenfold i Nicky Holloway koji je, nakon što je čuo Alfredov DJ set u Amnesiji 1987., ponio taj zvuk kući u Veliku Britaniju. DJ Alfredo nadahnuo je pokret Balearic Beat kao i slavne klupske večeri kao što je Shoom.

Prikupljanje sredstava pokrenuo je Secret DJ početkom ovog mjeseca kako bi pomogao Alfredu i njegovom sinu Jaimeu Fioritu, koji će novac upotrijebiti za troškove doma umirovljenika i medicinsku njegu.“Mnogi od vas su već pomogli, ali privatna zdravstvena zaštita je stalan trošak”, piše Secret DJ. “O Alfredu se dobro brinu, ali kako bi se tako i nastavilo treba nam pomoć njegovih prijatelja. Dio donacija pomoć će da Alfredo živi udobnije, a dio će se iskoristiti kako bi ga se moglo izvesti vani, na svježi zrak”, objasnio je. Prikupljanje sredstava ima za cilj skupiti 35 tisuća funti, a trenutno je prikupljeno oko 30 tisuća. Trošak godišnje skrbi iznosi 12 tisuća funti, prema Secret DJ-u, tako da će svaka dodatna sredstva olakšati Alfredovu buduću skrb.

U veljači 2021. Alfredo je pokrenuo kampanju prikupljanja sredstava za pomoć sa životnim troškovima kao što su najamnina i računi, nakon što je pretrpio moždani udar i borio se kako preživjeti bez ikakvog posla ili prihoda tijekom pandemije. Tad je napisao na GoFundmeu: “Ova prošla godina bila je katastrofa za toliko nas, nisam imao posla ni prihoda gotovo godinu dana, a nedavno sam pretrpio moždani udar koji je utjecao na moje zdravlje. Kao i mnogima u svijetu glazbe, moja situacija je jako loša. Ne mogu više plaćati najamninu ili skrbiti za svoju obitelj, pa ponizno pitam možete li nam pomoći s donacijama kako bih mogao nastaviti”. Tad je uspio prikupiti više od 30 tisuća eura.

Ako želite podržati DJ Alfreda, donirajte OVDJE.

Load the next article
Loading...
Loading...