Menu
Home Novosti Menu
Tech

DJ oprema sve skuplja i teže ju je nabaviti

Nova studija otkrila je značajno povećanje cijena kao i manjak DJ opreme na zalihama

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 29 September 2021
DJ oprema sve skuplja i teže ju je nabaviti

Novo istraživanje koje je proveo DJ Tech Tools otkrilo je kako je DJ opreme trenutno jako malo na zalihama, dok je istovremeno skuplja nego ikad prije. Stotine proizvoda trenutno nema na skladištu ili u tek neznatnom broju i to u cijelom svijetu, dok cijene proizvoda rastu, navodi se u izvješću. DJ Tech Tools je otkrio da su porasli i troškovi komponenti za izradu opreme kao i troškovi rada, navodeći: “U cijelom svijetu ta dva povećanja troškova imaju veliki utjecaj na proizvodnju fizičke robe.”

Pročitajte i ovo: Najbolji DJ kontroleri u 2021.

“Postoji mnogo razloga zašto cijene rada rastu (pandemija, nedostatak radne snage, lockdowni...). Povećanje troškova rada može se odraziti na troškove komponenti.” Osim toga, veći troškovi dostave s poštarinom “oceanskim i zračnim prijevozom” doveli su do toga da su mnoge tvrtke odustale od kupnje komponenti za stvaranje proizvoda; dodatni razlog leži i u “pretrpanim” i zagušenim lukama zbog kojih proizvodi mogu kasniti mjesecima.

Budući da se live nastupi nastavljaju na globalnoj razini nakon gotovo dvije godine, paralelno je došlo i do povećanja potražnje za opremom. DJ Tech Tools tvrdi i da je i za vrijeme pandemije i neodržavanja live evenata, kupnja opreme “donosila veliki prihod u našoj industriji. Događaji se apsolutno nisu vratili na 100% onoga što su bili prije pandemije, a to je značilo i pažljiviju nabavku od strane tvrtki u cijeloj industriji”, izvijestili su.

U izvješću je također navedeno kako je Pioneer DJ u posljednje vrijeme povećao cijene proizvodne opreme za oko 2-4%, dok je produžio vrijeme isporuke za većinu svoje opreme, što znači da nekih dijelova neće biti na zalihama tjednima ili mjesecima.

Load the next article
Loading...
Loading...