Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Od sada možete kupiti slušalice napravljene od recikliranih vinila

AIAIAI udružio se s Ninja Tuneom kako bi kreirao slušalice od neprodanih ploča s tog labela

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 29 April 2021
Od sada možete kupiti slušalice napravljene od recikliranih vinila

AIAIAI se udružio s Ninja Tuneom kako bi predstavili prve svjetske slušalice izrađene od recikliranih vinila ovog vodećeg neovisnog labela. Nastale zajedničkim fokusom na očuvanje okoliša, slušalice predstavljaju zajednički trud za “poboljšanjem stvari“.

Vizija zajedničkog stvaranja nečega smislenog rezultirala je eksperimentiranjem brenda s vinilima, a iz Ninja Tunea zaključuju da su “napokon pronašli način da poslušate naše 'deep cutove'”.

Pročitajte i ovo: Sedam najboljih studijskih slušalica

Limitirano izdanje TMA-2 Ninja Tune slušalica od sada je u prodaji, s bogatim, 'custom made' detaljima i bogatim zvukom koji se temelji na upravljačkim programima danske tvrtke Bio Cellulose SO5. Dolaze s jastučićima od veganske kože, dok bežični zvuk putem Bluetootha 5.0 omogućuje 20 sati neprekidnog slušanja.

Suosnivač AIAIAI-a, Frederik Jørgensen, rekao je: “Od 2010. godine i lansiranja TMA-1 slušalica, posvećeni smo tome da stvari radimo bolje. Održivost je od tada ključni aspekt našeg procesa dizajna i razvoja i dalje vjerujemo da smo tek na početku. Upoznati s naslijeđem skandinavskog dizajna, mi stvaramo proizvode koji premašuju estetiku potaknutu trendovima, s održivom modularnom funkcionalnošću i recikliranim materijalima produžujemo dugovječnost svakog proizvoda i stvaramo manje otpada za planetu."

Pročitajte i ovo: Najbolje slušalice u 2021.

I AIAIAI i Ninja Tune obvezali su se da će se boriti protiv svih poteškoća u realizaciji održivosti svojih prozivoda. AIAIAI provodi uporabu recikliranog materijala za dijelove svojih slušalica, dok su se iz Ninja Tunea obvezali da će postati ugljično neutralni do kraja 2021. prelaskom na obnovljive izvore energije i usvajanjem tehnika lanca opskrbe s manjim učinkom.

Joe Durnan, stariji dizajner Ninja Tunea, dodao je: “Kao label želimo ne samo slaviti prošlost, već s ići uvijek prema naprijed, i zvučno i etički. Svjesni smo potrebe za istraživanjem više ekoloških i za zemlju pozitivnijih načina proizvodnje. Da bismo i dalje postojali kao industrija, moramo ove teme staviti u prvi plan. Ova suradnja nije konačni odgovor, već više primjer kako rad na zelenijim rješenjima može dovesti do inovativnih i uzbudljivih rezultata. Ovaj je projekt prilika da nastavimo isticati ovo sve važnije globalno pitanje.”

TMA-2 Ninja Tune Edition slušalice možete kupiti ovdje.

Load the next article
Loading...
Loading...