Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Pogledajte novi dokumentarac koji istražuje budućnost techna

U filmu naziva 'How Techno Shapes the Future' sudjeluju i Stacey Hotwaxx Hale, Sven Väth te TAAHLIAH

  • Mixmag/Mark Angelo Sampan (Pexels)
  • 19 October 2023
Pogledajte novi dokumentarac koji istražuje budućnost techna

Objavljen je novi dokumentarac koji istražuje budućnost techna. Novi film koji je kreirao Deutsche Welle (DW), zove se 'How Techno Shapes the Future' a postavlja pitanje: “Techno je jači, brži i raznolikiji nego ikad. Između undergrounda, kulture i trgovine – gdje je techno danas?”

Film je podijeljen u poglavlja ‘Taking Over Pop Music’, ‘Reclaiming the Narrative’ i ‘Pushing the Boundaries’, a prati putovanje techna iz Detroitu prema Frankfurtu i Berlinu. U filmu govore Stacey Hotwaxx Hale, Sven Väth, TAAHLIAH i Nicky Böhm, voditelj projekta za Tresor, među ostalima. Böhm govori o važnosti veće raznolikosti i uključenosti za zastupljenost žena u industriji, a TAAHLIAH se nadovezuje na temu govoreći o vlastitim iskustvima s diskriminacijom.

U opisu filma stoji: “Izranjajući iz underground scena, techno je postao mainstream fenomen s porukom: ‘Budi svoj – sve je dopušteno!’ Fetiš odjeća sada je dress code mlade generacije TikTok rejvera koji su techno otkrili na društvenim mrežama. DJ-i ne samo da pokreću plesne podije, već su istovremeno i poduzetnici koji se moraju jednako dobro snalaziti na internetu kao i na pozornici.”

Kao dio DW-ove serije Arts Unveiled, ova nova epizoda dolazi nakon objave filma 'How techno was born: From Detroit to Berlin.' U nastavku pogledajte cijeli dokumentarac 'How Techno Shapes the Future'.

Load the next article
Loading...
Loading...