Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Otvorena izložba elektroničke glazbe u Düsseldorfu

Electro: From Kraftwerk To Techno postavljena je u Kunstpalast Museumu

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 21 January 2022
Otvorena izložba elektroničke glazbe u Düsseldorfu

U muzeju Kunstpalast u Düsseldorfu otvorena je nova izložba koja istražuje povijest elektroničke glazbe. Electro: From Kraftwerk To Techno prva je velika glazbena izložba koju će predstaviti Kunstpalast i prikazat će putovanje spomenute scene od 70-ih do danas.

Izložba uključuje više od 500 izložaka i istražuje kultne zvukove Kraftwerka, Detroit techna, Chicago housea, hip hopa i rave kulture 90-ih. Predmeti na izložbi kreću se od instrumenata, costum-made generatora zvuka, filmova, fotografije, grafičkog dizajna i audio isječaka umjetnika kao što su Daft Punk, Laurent Garnier, Jean-Michel Jarre i još mnogo toga. Jedan od istaknutih dijelova izložbe je uprizorenje Kraftwerkovih multimedijskih performansa. Valja spomenuti da je cijeli projekt nastao je u partnerstvu s Ralfom Hütterom iz Kraftwerka.

"Ovo nije izložba o glazbi", objašnjava kustos Jean-Yves Leloup, "već glazbena izložba koja ima za cilj istražiti međusobne veze između elektroničke glazbe i vizualne umjetničke produkcije, kao što su grafički dizajn, digitalna umjetnost, fotografija, performans i video. Posjetiteljima nudimo impresivno iskustvo koje podsjeća na atmosferu euforije i zajedništva povezane s klubovima, rejvovima i festivalima.”

Electro: From Kraftwerk To Techno traje do 15. svibnja. U nastavku pogledajte trailer izložbe.

Load the next article
Loading...
Loading...