Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Sutra počinje Elevate Festival!

Provjerite cijeli program

  • Mixmag Adria I Foto: Furmaan Ahmed i Press
  • 28 February 2023
Sutra počinje Elevate Festival!

U srijedu 1. ožujka počinje 19. izdanje interdisciplinarnog Elevate festivala, festivala glazbe, umjetnosti i političkog diskursa. Tema ovogodišnjeg izdanja festivala je “(Unlikely) Alliances” a od 1. do 5. ožujka, Graz će još jednom postati žarište mlade i suvremene festivalske kulture.

Među gostima u konferencijskom dijelu programa su stručnjaci za ljudska prava, klimatski istraživači i aktivisti iz cijelog svijeta, koji se jednom godišnje okupljaju u Grazu s glazbenicima i umjetnicima, rasvjetljavajući aktualna pitanja naše budućnosti. Filozofska zvijezda Slavoj Žižek zatvorit će festival predavanjem “Only A Catastrophe Can Save Us“.

Ovogodišnji glazbeni gosti predstavljaju široki glazbeni interes festivala, s kombinacijom koncerata i klupske glazbe na zanimljivim lokacijama širom Graza. Svakako treba istaknuti nastup talijanske kompozitorske zvijezde Caterine Barbieri, američki post-industrijski kultni Pharmakon, indie psihodelični duo Panda Bear & Sonic Boom, te legendu techno kulture Lukea Slatera koji će nastupiti uživo kao Planetary Assault Systems. Koncerti se održavaju na niz lokacija koje također čine Elevate Festival zanimljivim; Dom im Berg kao centralna lokacija, koncertna je dvorana unutar brda u središtu Graza, zatim tu su Orpheum, Mausoleum, Forum Stadpark i mnogi drugi.

Festivalske i vikend ulaznice te ulaznice za Slavoja Žižeka već su rasprodane, dnevne i pojedinačne ulaznice za sve koncerte i klupske večeri još su dostupne u Elevate ticketshopu. Sudjelovanje na svim radionicama, diskusijama i projekcijama filmova je besplatno.

Cijeli detaljan program provjerite u nastavku.

Load the next article
Loading...
Loading...