Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Elevate 2024: Donosimo dnevni glazbeni raspored i prve detalje programa diskursa

Program diskursa za 20. jubilarno izdanje festivala naslovljen je “Zapadnjačka obećanja”

  • Mixmag Adria/ ChristophLeeb/Press
  • 6 December 2023
Elevate 2024: Donosimo dnevni glazbeni raspored i prve detalje programa diskursa

Elevate Festival, festival glazbe, umjetnosti i političkog diskursa, čije se 20. izdanje održava od 28.2. do 3.3 u Grazu, Austrija, upravo je najavio dnevni glazbeni raspored i prve detalje programa diskursa. Nakon što su otkrili da će na završnom koncertu nastupati Róisín Murphy, sad je poznato i koji će svi artisti nastupati na 20. jubilarnom izdanju festivala, čiji program ove godine nosi ime “Zapadnjačka obećanja”

Prije svega valja spomenuti showcase kultne etikete Hyperdub. Ne samo da će Elevate Festival iduće godine napuniti 20 godina, nego će i londonska perjanica progresivnog britanskog bas zvuka također proslaviti svoju 20. obljetnicu. Šef izdavačke kuće Steve Goodman aka Kode9, koji je prijatelj festivala, na festival poziva ključne izvođače iz svog rostera. Jedna od njih, Loraine James, nastupit će u petak u Orpheumu prije DJ Krusha i Hudsona Mohawkea. U subotu dolaze aya, Proc Fiscal i Ikonika, a Kode9 naravno neće propustiti priliku da se i sam popne na pozornicu.

Cijeli line up provjerite OVDJE.

EVELATE DISCOURSE: Western Promises (Zapadnjačka obećanja)

U svijetu koji je suočen s najvišom razinom nasilnih sukoba od Drugog svjetskog rata i u kojem demokratske strukture sve više erodiraju, 20. obljetnički festival Elevate kritički se osvrće na globalnu situaciju pod nazivom "Zapadnjačka obećanja".

Kakvi su izgledi za zapadne vrijednosti i demokracije u multipolarnom svijetu? Što je danas ostalo od brojnih "zapadnih obećanja" danih tijekom prošlog i novog stoljeća? Jesmo li spremni prihvatiti izazove i pronaći nove načine za ostvarenje obećanja univerzalnih ljudskih prava u zajedničkoj, dostojanstvenoj budućnosti za sve?

Za ova i druga pitanja, Heimatsaal u Muzeju folklora u Grazu ponovno će biti mjesto trodnevne rasprave s domaćim i međunarodnim gostima. Među govornicima su i David Broder (UK), Tanja Fachataler (AT), Shoura Hashemi (AT), Cesy Leonhard (DE), Ben Knight (DE/UK), Judith Kohlenberger (AT), Geoff Mulgan (UK), Milo Rau (CH), Nick Srniceck (CA), Johannes Siegmund (AT) i drugi.

Sve sugovornike provjerite OVDJE.

Cesy Leonard (foto Meike Kenn) i Johannes Siegmund (foto Johanna Lietha)

Vikend karte, dnevne ulaznice i ulaznice za sve kategorije dostupne su na ntry i Öticket. Više informacija potražite OVDJE.
Pratite Elevate na Instagramu, Facebooku i Twitteru.

Load the next article
Loading...
Loading...