Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Mjuzikl Fatboy Slima i Davida Byrnea, 'Here Lies Love', dolazi na Broadway

'Disco-pop mjuzikl' premijerno će se izvesti na Broadwayu u ljeto 2023.

  • Mixmag I Lijeva fotografija: MIKE BOUCHARD
  • 16 January 2023
Mjuzikl Fatboy Slima i Davida Byrnea, 'Here Lies Love', dolazi na Broadway

David Byrne i Fatboy Slim najavili su da njihov zajednički konceptualni album i mjuzikl, 'Here Lies Love', dolazi na Broadway. Dvostruki LP, temeljen na priči o Imeldi Marcos, bivšoj prvoj dami Filipina, objavljen je 2010. i kasnije pretvoren u punokrvnu kazališnu produkciju i mjuzikl, koji je do sad igrao u njujorškom Public Theatreu 2013. i londonskom Dorfman Theatreu 2014.

U izjavi danoj za Pitchfork, producenti su potvrdili: “Kao tim američko-filipinskih producenata, oduševljeni smo što možemo 'Here Lies Love' dovesti na Broadway! Pozdravljamo sve da dožive ovo jedinstveno raskošno kazalište. Povijest Filipina neodvojiva je od povijesti Sjedinjenih Država, a kako se obje razvijaju, ne možemo zamisliti prikladnije vrijeme za postavljanje ove predstave. Vidimo se na plesnom podiju”, poručili su.

Originalna ploča, prvi put objavljena 2010. uz knjigu od 100 stranica koja objašnjava priču o Imeldi Marcos, sadrži 22 pjesme u 90 minuta s gostovanjima artista kao što su Florence and the Machine, St. Vincent, Róisín Murphy i Santigold. 'Here Lies Love' također govori o People Power revoluciji, koja je nastojala svrgnuti Marcos i njezina supruga i vratiti demokraciju na Filipinima, a sve se to istražuje u nadolazećem mjuziklu. Premijera se očekuje ovo ljeto, redatelj je Alex Timbers, a koregrafkinja Annie-B Parson, poznata po svom radu s Davidom Bowiejem, Laurie Anderson i drugima.

Load the next article
Loading...
Loading...