Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Sve se više britanskih umjetnika protivi vladinom zanemarivanju umjetnosti i noćnog života, reagirao i Fatboy Slim

“Kad su bankari bili u problemima, nije im rečeno da se prekvalificiraju. Vlada ih je spasila“ izjavio je legendarni DJ i producent

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 12 October 2020
Sve se više britanskih umjetnika protivi vladinom zanemarivanju umjetnosti i noćnog života, reagirao i Fatboy Slim

Legendarni DJ i producent Fatboy Slim osvrnuo se na nedavne izjave britanskog ministra financija Rishija Sunaka, koji je predložio da se oni koji rade u industrijama uništenim koronavirusom prekvalificiraju i prijave za neki novi posao. Fatboy Slim, pravog imena Norman Cook, za Mixmag je izjavio: “Kad su bankari bili u problemima, nije im rečeno da se prekvalificiraju. Vlada ih je spasila. Ali, čini se da kad je riječ o kulturi i umjetnosti - od baleta do DJ-inga, svi smo mi dio industrije koja itekako doprinosi našem gospodarstvu i ugledu naše zemlje - nas se pomelo pod tepih, i reći nam 'idi i radi nešto drugo' u najboljem je slučaju nespretna izjava, a u najgorem slučaju - potpuni nemar!” Na pitanje zašto bi vlada trebala spašavati industriju noćnog života, Cook je istaknuo iznos novca koji ta industrija generira godišnje, kao i njezin bogat utjecaj na britansku kulturu.
“To je plodno tlo za ideje. To je ekonomija vrijedna 66 milijardi funti godišnje. Dakle, sve skupa ima financijskog smisla a umjetnici su dio tkiva Velike Britanije, zabavna i plesna glazba kao i klupska kultura, jedan su od naših velikih izvoza i čine nas zemljom kakva jesmo”, rekao je i dodao: “Budući da naša situacija nije baš na vladinom radaru, jer se ti 'dječaci iz javnih škola' ne slažu s onim što radimo, ne znači da nas mogu tako ostaviti.”

Pročitajte i ovo: Kronike plesnog podija: Superhero DJs - Čovjek iz Brightona

Cook je također naglasio svoju zabrinutost zbog klubova i koncertnih dvorana koje je pandemija ugrozila: “Noćni život bit će jedna od posljednjih stvari koje ćemo ponovno uključiti. Što duže pandemija traje, više mjesta, tvrtki i pojedinaca neće moći djelovati. Izgubit ćemo mjesta, pa kad i počnemo opet izlaziti, nećemo imati gdje - svi će biti pretvoreni u stambene blokove ili će biti zapušteni”, zaključio je Fatboy Slim.

Load the next article
Loading...
Loading...