Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Francuska će zatvoriti noćne klubove na najmanje četiri tjedna

“Nama su otkazali doček Nove godine... ali plesat će se po svim restoranima”

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 8 December 2021
Francuska će zatvoriti noćne klubove na najmanje četiri tjedna

Noćni klubovi u Francuskoj zatvorit će se na najmanje četiri tjedna kako bi se spriječio porast slučajeva koronavirusa, potvrdio je u premijer Jean Castex. Dio je to novog seta ograničenja koja se uvode u zemlji kako bi se uhvatila u koštac s trenutnim porastom slučajeva među mladima.
Među mjerama su i one za školarce koji moraju održavati strožu socijalnu distancu te obavezno nositi maske u školama. Poslodavcima se također savjetuje da zaposlenicima organiziraju rad od kuće, ako je moguće. Ljudi su također zamoljeni se što manje druže do kraja godine, primjerice da ne organiziraju božićne uredske zabave.

Kako je izvijestio New York Times, premijer je na konferenciji za novinare u ponedjeljak rekao: “Nije vrijeme za mjerenja, policijski sat ili lockdown - to bi bilo nerazmjerno. Međutim, okolnosti zahtijevaju individualne i kolektivne napore kako bi se smanjio rizik zaraze.”

Zapravo je zatvaranje noćnih klubova jedino veliko ograničenje u Francuskoj. Ostale mjere uključuju dozvoljavaju rad ugostiteljima ali uz uvođenje zdravstvenih propusnica za restorane i vanjske božićne sajmove.

Inače, Francuska ima visoku stopu cijepljenja, cijepilo se gotovo 90% odrasle populacije. Nekoliko novih centara za cijepljenje bit će otvoreno diljem zemlje jer postoji porast potražnje za booster cjepivom.

Thierry Fontaine iz Zajednice trgovačke i ugostiteljske industrije (UMIH) tvrdi da su noćni klubovi nepravedno zatvoreni: “Još jednom nema suzbijanja u bilo kojem drugom sektoru. “Nama su otkazali doček Nove godine... ali plesat će se po svim restoranima.” Tvrdi i da naknada koju vlada daje noćnim klubovima nije dovoljna, odnosno da ne pokriva ono što bi zaradili u blagdanskom razdoblju.

Francuska je 6. prosinca zabilježila 11.308 novih slučajeva koronavirusa, od kojih je većina Delta soj.

[Via: France 24]

Load the next article
Loading...
Loading...