Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Novi mural u čast Frankieja Knucklesa otkriven u Chicagu

Umjetničko djelo nazvano ‘Under One Roof' također odaje počast i legendarnom house music labelu Gherkin Records, koji se nekada nalazio nasuprot javne knjižnice u Chicagu

  • Mixmag
  • 2 October 2024
Novi mural u čast Frankieja Knucklesa otkriven u Chicagu

Novi mural koji odaje počast pokojnom Frankieju Knucklesu predstavljen je u Uptownu, u tamošnjoj podružnici javne knjižnice u Chicagu. Javno umjetničko djelo, naslovljeno Under One Roof, također je posvećeno i legendarnom house music labelu Gherkin Records (koji se nekada nalazio nasuprot knjižnice, na 916 W. Buena) i slavi raznolikost četvrti Uptown i Buena Park.

Mural je naslikao umjetnik sa sjedištem u Chicagu, Max Sansing, financirao ga je Odjel za kulturna pitanja i posebne događaje grada Chicaga (DCACE), a projektom je upravljao Chicago Public Art Group, prenosi 5 Mag. Sansing otkrio svoj mural uz glazbenu pratnju DJ Purplea; na eventu je bio i Frederick Dunson iz zaklade Frankie Knuckles.

Porijeklom iz New Yorka, Knuckles je ime koje je postalo sinonim za house glazbu. Kao rezident DJ u legendarnom čikaškom noćnom klubu Warehouse, Knuckles je bio ključan u razvijanju novog DJ stila koji je otvorio put prvim ikad house stvarima. Zajedno s Larryjem Heardom, Ronom Trentom i Lil Louisom objavljivao je glazbu za Gherkin Records. Od 1987. do zatvaranje 1991. godine, taj je label ostavio neizbrisiv trag u povijesti plesne glazbe u samo četiri kratke godine. Knuckles je preminuo 2014. godine zbog zdravstvenih komplikacija, ostavljajući veliko nasljeđe iza sebe, a ovaj mural je tek jedan od načina koji pokazuje koliko je legendarni producent i DJ važan dio glazbene povijesti.

Load the next article
Loading...
Loading...