Menu
Home Novosti Menu
Novosti

WAVE ON: Jubilarni Fresh Wave - više od očekivanog!

Čak četiri festivalska dana zaokružila veliku rođendansku proslavu jubilarnog Fresh Wave Festivala!

  • Mixmag Adria I Foto: Press
  • 19 August 2022
WAVE ON: Jubilarni Fresh Wave - više od očekivanog!

Više od sedamdeset izvođača nastupilo je na tri festivalske bine jubilarnog, desetog izdanja Fresh Wave Festivala, na banjalučkoj tvrđavi Kastel. Najviše se svakako očekivalo od headlajnera M:Tel Main bine, a odlilčnim nastupima izvođača kao što su Sam’ Abdulhadi, Adam Beyer, Hernan Cattaneo, Claptone, Technasia i Hot Since 82 u potpunosti su opravdali ta očekivanja. Sa emotivnim nabojem i neponovljivom energijom ovi su se izvođači upisali na stranice najbolje muzičke priče, Fresh Wave Festivala, čije je deseto poglavlje završeno proteklog vikenda.

Ništa manje uzbudljivo nije bilo ni na Jagermeister LIVE bini na kojoj je publika desetog Fresh Wavea u delirijumu ispratile nastupe nekih od najtraženijih i najcjenjenijih regionalnih izvođača kao što su Vojko V. Grše, Timbe i Ajs, Smoke Mardeljano, Krankšvester i Z++. A onda nam je priroda ponudila svoju koreografiju, kišu, koja je na kraju postala pljusak i uprkos velikim naporima tehničke ekipe, program se s LIVE stagea posljednje večeri morao odgoditi za nedjelju 15. kolovoza i održati na najvećoj, Main bini festivala. Tako su nam nastupi Senide, Kukus Klana, Buč Kesidija, Grin Bulza pružili rođendanski pokon vrijedan jubileja, a to je još jedna dodatna festivalska večer! Fresh Wave je pokazao da može, a zahvaljujući velikom razumjevanju izvođača i uloženim naporima organizatora, publika 10. Fresh Wave Festivala neće biti uskraćena ni za jedan od najavljenih nastupa izvođača!

Energy bina je opravdala epitet najuzbudljivije underground bine elektronske muzike u BiH i publici predstavila izvođače od koji su mnogi po prvi put nastupili na Fresh Wave Festivalu ali u Banjaluci uopšte. Poseban kuriozitet ovogodišnjeg izdanja festivala su upravo i mnogobrojne premijere pred publikom Fresh Wavea ali i premijerni nastupi u BiH, što ovaj festival izdvaja u odnosu na sve druge muzilke događaje u zemlji.

Mnogobrojni domaći izvođači prodefilovali su festivalskim binama čime je i deseti Fresh Wave kao i prethodnih devet izdanja festivala nastavio da njeguje ideju da se nekim od najcjenjenijih muzičkih izvođača iz svijeta i regiona na istim binama pojave i banjalučki i izvođači iz BiH i time se nesumnjivo pokazao kao najvažniji festival koji na ovaj način direktno podržava domaću muzičku scenu.

Premijerno posjetiocima je predstavljen i Fresh Wave Camp u kojem su svoj privremeni dom za vrijeme trajanja festivala pronašli ljubitelji muzičkih festivala iz više od 30 svjetskih zemalja. Na posljetku, organizatori se zahvaljuju svima koji su učestvovali u ovom jubileju, a posebno i najveće hvala ide jednoj jedinoj i neponovljivoj poublici Fresh Wavea, koja je i uprkos varljivim vremenskim prilikama pokazala zašto voli ovaj festival: “Upravo zbog vas susretaćemo se i na narednim izdanjima festivala na banjalučkoj tvrđavi Kastel! Wave On u novu dekadu”, zaključili su!

Load the next article
Loading...
Loading...