Menu
Home Novosti Menu
Novosti

I pripadnici Gen Z generacije i milenijalci tvrde da - manje izlaze

Keep Hush je napravio studiju i otkrio financijske poteškoće, manje zanimanje za drogu i nemogućnost uvjeravanja prijatelja kao razloge pada izlaska

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 25 July 2022
I pripadnici Gen Z generacije i milenijalci tvrde da - manje izlaze

Keep Hush je podijelio rezultate svoje ankete U Going Out (Izlazite li vani). Anketa koja je napravljena u svibnju pitala je milenijalace i pripadnike Generacije Z o njihovim iskustvima u klubovima nakon pandemije. Obje generacije su se složile da su manje zainteresirane za klubove nakon pandemije, primjećujući da “ne mogu uvjeriti prijatelje” da izađu van, kao i da “radije ostaju doma”. Rezultati pokazuju da je 25% Gen-Zijevaca bilo zainteresirano za izlaske, dok je samo 13% milenijalaca bilo spremno za noćni izlazak, zbog čega Keep Hush vjeruje da bi to moglo pokazati da je “pandemija dovela do povlačenja nekih ljudi iz klubova”.

Gen-Zijevci su također postali manje zainteresirani za piće i drogu, s tim da su im financijski problemi krivi za nedostatak interesa za izlaske. S druge strane, 24% pripadnika generacije Z i 31% milenijalaca neće kupiti ulaznice za neki event u pretprodaji, iako je to povoljnije. “Prijatelji su rekli da su nakon pandemije manje organizirani i spontaniji” pišu oni koji su ispunili anketu. Jeftine ulaznice također su se činile najmanje bitnim razlozima zbog kojih obje grupe biraju evente na koje će ići.

Obje su se generacije složile da idu u klub jer žele čuti dobru glazbu, dok su Gen-Zijevci kao razlog naveli i priliku za razvaljivanje. Jedna od glavnih razlika između dobnih skupina je ta što Gen-Zijevci izlaze bog druženja s prijateljima dok je milenijalcima stalo do dobrog kluba.

Keep Hush u svojoj izjavi kaže sljedeće: “Otkrića pokazuju složenu sliku - ne nudeći niti jedan jasan razlog. Uz bolje resurse i pomoć drugih možemo podići naše istraživanje na višu razinu.” Ključni zaključci su da bi promotori trebali maksimalno iskoristiti "rejverski last minute način razmišljanja" s klaberima koji bi "podržali nešto unaprijed" kada mogu.

U nastavku pogledajte istraživanje.

Load the next article
Loading...
Loading...