Menu
Home Novosti Menu
Novosti

TikTok video pokazuje da gljive mogu stvarati glazbu nalik tranceu

Profil Modern Biology koristi i mango i kaktuse za stvaranje zvukova

  • Mixmag I Foto: Unsplash
  • 23 April 2022
TikTok video pokazuje da gljive mogu stvarati glazbu nalik tranceu

TikTok profil Modern Biology otkrio je da električni signali gljiva imaju moć stvoriti glazbu nalik tranceu. Uključili su gljive u sintisajzer i otkrili su da stvaraju zvukove koji su usporedivi s trance glazbom zbog svoje visine, tempa i izrazitog hipnotičkog zvuka. Bioelektrični impulsi se pretvaraju u zvukove, koje zatim umjetnik Tarun Nayar sklada u pjesme. Nayar ugrađuje elektrode u biljke i spaja ih na zvučnu ploču. Krajnji proizvod zvuči kao da pripada soundtracku znanstveno-fantastičnog filma iz 80-ih. Inače, sintisajzer može bilo što pretvoriti u glazbu sve dok postoje električni impulsi.

@modernbiology Reply to @y2krissss what do you think the mushrooms are talking about? 🍄 #mushroom #plantmusic #biology #musiciansoftiktok #synthtok ♬ A Conifer Tuft - Modern Biology

Promjene u bioelektričnosti pokreću promjene visine tona u sintisajzeru. To može dodati prostorne odjeke i razlike u visini tona kada su u harmoniji te se može stvoriti hipnotički zvuk, sličan onom u trance glazbi. To je znanstvenike naučilo više o gljivama i načinu na koji one međusobno komuniciraju, a mnogi tvrde da gljive stoga imaju svoj jezik.
Prethodno je Nerdist podijelio video ružičaste gljive bukovače koja proizvodi zvukove koji zvuče izvanzemaljski i svemirski.

Nayar je ranije koristio lubenicu, kakao, mango i kaktus, a svi su proizvodili jedinstvene i zanimljive zvukove. Općenito razne snimke glazbe generirane od voća, lišća i biljaka možete pronaći na njegovom TikTok računu Modern Biology.

U videu ispod možete pogledati još neke trance zvukove gljiva.

Load the next article
Loading...
Loading...