Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Aphex Twin, Disclosure, James Blake i drugi nominirani za nagradu Grammy

Fred Again.. ima najviše nominacija u kategorijama plesne glazbe

  • Mixmag
  • 14 November 2023
Aphex Twin, Disclosure, James Blake i drugi nominirani za nagradu Grammy

Poznate su nominacije za dodjelu nagrada GRAMMY 2024., a među nominiranima su se našli i brojni izvođači elektroničke glazbe. Dodjela GRAMMY-ja 2024. koja će se održati 5. veljače u Crypto.com Areni u Los Angelesu uvest će niz novih kategorija, uključujući najbolju izvedbu afričke glazbe, najbolji album alternativnog jazza i najbolju pop dance snimku.

Fred Again.. ima najviše nominacija u kategorijama koje se temelje na plesnoj glazbi, njih čak tri, uključujući i nominaciju za najboljeg novog izvođača. Među nominiranima za Best Dance/Electronic Recording su Aphex Twin za 'Blackbox Life Recorder 21f', Disclosure za 'Higher Than Ever Before', James Blake za 'Loading', Romy i Fred Again.. za 'Strong' kao i Skrillex, Fred Again.. i Flowdan za 'Rumble'. To je ujedno i prva Flowdanova i Romyna nominacija za GRAMMY.

Nominirani za najbolji album plesne/elektroničke glazbe su James Blake za 'Playing Robots Into Heaven', The Chemical Brothers za 'For That Beautiful Feeling', Fred Again.. za 'Actual Life 3', Kx5 (Deadmau5 i Kaskade) za ' Kx5' i Skrillex za 'Quest For Fire'.

Nominirani u najnovijoj kategoriji GRAMMY-ja, Best Pop Dance Recording, su Bebe Rexha i David Guetta za 'One in a Million', Calvin Harris feat. Ellie Goulding za 'Miracle', David Guetta, Anne-Marie i Coi Leray za 'Baby Don't Hurt Me', Kylie Minogue za 'Padam Padam' i Troye Sivan za 'Rush'.

Producenti godine neklasične glazbe su Jack Antonoff, Dernst “D’Mile” Emile II, Hit-Boy, Metro Boomin i Daniel Nigro. Nominirani za najbolju remiksiranu snimku su BADBADNOTGOOD, Dom Dolla, Totally Enormous Extinct Dinosaurs, Wet Leg, Terry Hunter.

Cijeli popis nominiranih pogledajte OVDJE.

Load the next article
Loading...
Loading...