Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Grimes osnovala 'AI girl bend', zove se NPC

Upravo je objavila novu pjesmu s grupom, 'A Drug From God'

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 15 November 2021
Grimes osnovala 'AI girl bend', zove se NPC

Grimes je osnovala 'AI girl band' pod nazivom NPC i upravo ju je prestavila javnosti. Grupa se sastoji od “beskonačnih članova” za koje se glasovanjem uključiti ili izbaciti iz grupe, “osim ključnih članova kao što je beba Warnymph", navodi se u priopćenju za javnost. Kanadska pjevačica grupu je nazvala prema, kako se smatra, skraćenici vezanoj za videoigre, 'non-playable character'. Grimes je dodala i da je grupa “vozilo za eksperimentiranje”, u kojem su članovi dostupni kao “generativni likovi”.

Predstavila je i pjesmu, koja je nastala u suradnji s DJ-em i producentom Chrisom Lakeom, a zove se 'A Drug From God'. Pjesma je objavljena danas, a party povodom objave održat će se sutra u San Franciscu. U objavi na Instagramu pjevačica je rekla: “Jako smo u zaostatku sa svim, a svi ćete za mjesec dana vidjeti i zašto, pa se ispričavam zbog kašnjenja glazbe i vizuala.”

Grimes je prvi put najavila pjesmu ranije ove godine, objavivši video na kojem je Lake pušta na festivalu. Slično kao na prethodnim albumima kao što su 'Art Angels' i 'Miss Anthropocene', Grimes će koristiti likove koje je sama osmislila. “Svjedočit ćete našem procesu”, rekla je Grimes jednom obožavatelju u komentaru svoje posljednje objave na Instagramu. Dodala je i da “eksperimentiramo u stvarnom životu” i da će se “naše pune vizualne vibracije dogoditi kasnije ove godine”.

U rujnu je Grimes izjavila da želi izgraditi “lezbijsku svemirsku komunu” nakon razlaza s Elonom Muskom, te da će njezin sljedeći album imati oblik “svemirske opere o lezbijskoj AI romansi”.

U nastavku poslušajte novi singl NPC-a i Chrisa Lakea, 'A Drug From God'

Load the next article
Loading...
Loading...