Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Nova knjiga slavi glazbu, modu i ljude Haçiende

‘The Haçienda: Threads’ Izlazi 10. listopada, a uključuje izjave Todda Terryja, Noela Gallaghera, Mikea Pickeringa i Beza iz Happy Mondaysa, kao i clubbera i osoblja

  • Mixmag/ANDY BEEZER BEESE I GARY MCCLARNAN
  • 19 September 2024
Nova knjiga slavi glazbu, modu i ljude Haçiende

Nova knjiga koja izlazi 10. listopada slavit će mnoge 'Threadove' zbog kojih je mančesterski noćni klub Haçienda tako legendaran. Knjigu‘The Haçienda: Threads’ napisala je Rebeca Hook, a dokumentira glazbu, modu i kulturu institucije kroz intimne fotografije (prikazane i ovdje) i intervjue s ljudima koji su posjećivali klub, uključujući DJ-e, modne dizajnere, izvođače, clubbere i osoblje.

S predgovorom koji je napisao član Joy Divisiona i New Ordera, Peter Hook, ova knjiga održava i insajderski pregled ovog legendarnog basiste, koji je mnogo puta nastupio u Haçiendi, a i ko-financirao je njezinu objavu, uz Factory Records. Osim njega, o osvim iskustvima iz Haçiende govore i John Cooper Clark, Bez iz Happy Mondaysa, Noel Gallagher, Rowetta, Mani, Irvine Welsh, Andrew O’Hagan, Mike Pickering, Todd Terry i Roger Sanchez.

Otvorena od 1982. do 1997. godine, Haçienda je odigrala ogromnu ulogu u oblikovanju povijesti plesne glazbe i rave kulture u Velikoj Britaniji i šire. Bila je hotspot Acid Housea krajem 1980-ih, te je ostavila neizbrisiv trag u glazbi, modi i alternativnim idejama, pomažući uvesti underground klubove i pripadajuće subkulture u mainstream.

Ova knjiga govori o tim subkulturama očima ljudi koji su ih živjeli, s rijetkim, nikad prije viđenim fotografijama koje prikazuju ikonične prizore kluba koji je proglašen jednim od najvažnijih povijesnih mjesta Engleske. Ostavština kluba živi kroz seriju događaja organiziranih diljem svijeta, a tek nedavno, The Warehouse Project objavio je line-up za svoj godišnji Haçienda party. Očekuju se nastupi DJ-a koji su ili svirali u Haçiendi na vrhuncu kluba, ili čija je glazba oblikovala zvuk Haçiende, a među njima su Orbital, DJ Paulette, David Morales, Kerri Chandler, Armand Van Helden...

Predstavljanje knjige najavljeno je za 9. listopada, u New Century Hallu u Manchesteru. S ulaznicama po cijeni od £ 51, događaj će biti posebna prilika za ponovno proživljavanje Haçienda dana s panelom s ključnim figurama iz povijesti kluba, kao što su Peter Hook, rezident DJ-evi Graeme Park i Greg Wilson, generalni direktor Ang Matthews, promotor Paul Cons, modni dizajner Ian Griffiths, Alt-Cabaret legenda ‘The Divine’ David Hoyle, Noel Gallagher i Mani iz Stone Rosesa.

Nakon panela, sudionici će moći kupiti potpisanu kopiju knjige dok slušaju DJ setove Petera Hooka, Graeme Parka, Jon Dasilve, Hewan Clarkea, Guya Williamsa, Lady Bump i Michelle Kelly. Prihodi od događaja bit će donirani u tri dobrotvorne organizacije: Akt (ranije poznat kao Albert Kennedy Trust), Mind i Sarcoma.

Ulaznice se mogu kupiti OVDJE. Za knjigu ‘The Haçienda: Threads’ se možete predbilježiti OVDJE.

Load the next article
Loading...
Loading...