Menu
Home Novosti Menu
Eventi

Koncertni hip-hop vikend u Tvornici kulture

Ovog petka i subote na pozornicu se penju Bore Balboa i Krankšvester

  • Mixmag Adria I Foto: Dora Barker i Dora Šarić
  • 14 February 2023
Koncertni hip-hop vikend u Tvornici kulture

Ovaj vikend u zagrebačkoj Tvornici kulture bit će u znaku hip-hopa - u petak, 17. veljače na pozornicu se penje šibenski reper Bore Balboa, dok dan kasnije, u subotu, 18. veljače slijedi tradicionalno Švesterovo u izdanju Porinom nagrađenog hip-hop dua Krankšvester. Valja napomenuti da je njihovo tradicionalno Švesterovo već četvrtu godinu zaredom - rasprodano.

Bore Balboa slovi kao jedan od vodećih rap tekstopisaca kojeg često opisuju i kao “gospodina hip-hop scene”. Pravog imena Ivan Španja, dolazi iz Brodarice kraj Šibenika, a svoj glazbeni put gradi već deset godina. Prošle je godine održao svoj prvi veliki solo koncert te pred prepunom Tvornicom kulturom opravdano stekao status nove ikone domaće hip-hop scene. Nastupao je na Sea Star Festivalu, Dritu iz Boćarskog, Brucošijadi FER-a, na EXIT festivalu a ovaj petak, 17. veljače u Tvornici kulture će održati svoj prvi veliki ovogodišnji samostalni koncert, na koji stiže bogatiji za novi studijski materijal. O tome više u intervjuu koji s Borom donosimo ovaj tjedan!

Bore Balboa

Dan kasnije, u subotu 18. veljače, slavit će se tradicionalno Švesterovo. Koncertni je to spektakl koji već četvrtu godinu zaredom u istom periodu priređuje hip-hop duo Krankšvester, dobitnici glazbene nagrade Porin za Najbolji album hip-hop glazbe 2022. godine.

I dok je njihov koncert rasprodan, za Borin još ima karata koje su dostupne u prodaji po pretprodajnoj cijeni od 8€, online putem platforme Core Event te na prodajnim mjestima u Zagrebu: Drito Bar, Dirty Old Shop i Rockmark. Na dan koncerta iznosit će 11€. Organizator ovog koncertnog hip-hop vikenda u Tvornici kulture je yem.

Load the next article
Loading...
Loading...