Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Na Ibizi uveli nova ograničenja oko alkohola i velike kazne za turiste

Ljudi bi mogli dobiti kazne do 6000 eura, a lokali/klubovi i slično se suočavaju s zatvaranjem i kaznama do 600 tisuća eura za ozbiljne prekršaje

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 10 May 2022

Vlada Balearskog otočja suzbija reputaciju ovog otočja kao otočja za zabavu i zlouporabu alkohola uvođenjem novih strogih ograničenja i kazni za kršenje pravila koja će utjecati na turiste. Primjerice, nema više happy hoursa i sličnih promo ponuda koje potiču konzumiranje alkohola. Dućani koji prodaju alkohol moraju biti zatvoreni od 21.30 do 8 ujutro a i dalje je na snazi zabrana organiziranja pub crawla i boat partyja.

Turistima koji su uplatili all inclusive odmor, bit će dopušteno popiti samo šest pića dnevno, i to tri pića oko ručka i tri tijekom večeri. Pravila se odnose na all-inclusive turiste na Ibizi, kao i na područjima Playa de Palma, El Arenal, Magaluf i West End Sant Antoni de Portmany.

Osim pravila o alkoholu, uvedena su i druga ograničenja uključujući zabranu skakanja između balkona. Mjesta za koja se utvrdi da krše ova pravila s “ozbiljnim i vrlo teškim prekršajima” mogu se suočiti s kaznama od 60.001 do 600.000 eura, uz zabranu poslovanja do tri godine. Pojedinci za koje se utvrdi da krše pravila mogu biti kažnjeni sa novčanom kaznom od 1000 do 6000 eura.

[Via: Manchester Evening News]

Load the next article
Loading...
Loading...