Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Preko milijun tableta ecstasyja pronađeno u 'najvećoj ikad' zapljeni droge na Ibizi

Guardia Civil pronašla je drogu u vrijednosti od 25 milijuna eura!

  • Mixmag/Pexels
  • 11 September 2024
Preko milijun tableta ecstasyja pronađeno u 'najvećoj ikad' zapljeni droge na Ibizi

Više od milijun tableta ecstasyja zaplijenjeno je na Ibizi u Španjolskoj, u onome što policija naziva "najveća ikad zapljena droge u španjolskoj povijesti". Prema glavnom pukovniku Guardia Civila u Balearicsu, Alejandru Hernándezu, operacija je bila "veliki uspjeh" nakon što je policija zaplijenila 1.071.327 tableta s uličnom vrijednošću od preko 25 milijuna eura. Zapljena je provedena prošli četvrtak, 5. rujna, nakon istrage koju je proveo tim za borbu protiv droge Guardia Civila (DOA).

Policajci su uhitili devet osoba u vezi s operacijom i u Malagi i u Ibizi, za koje je rečeno da su dio "jedne od glavnih kriminalnih organizacija uključenih u uvođenje sintetičkih droga u Španjolskoj", prenosi Majorca Daily Bulletin. Osim ecstasyja, službenici su također zaplijenili preko 700 kilograma droge, uključujući ketamin, ružičasti kokain, hašiš, MDMA i kanabis.

Policija je priopćila kako organizaciju odgovornu za rasparčavanje droge vode španjolski, talijanski i nizozemski osumnjičenici koji djeluju u "različitim dijelovima Europe", krijumčarejući drogu koristeći automobile s lažnim podvoznicama. Dodali su i da je operacija bila "komplicirana i teška" jer je uključivala "različite otoke i različite zemlje", prenosi Majorca Daily Bulletin.

Godine 2022. zbila se još jedna velika zapljena droge na Ibizi; tom je prilikom nađeno 18 kg metamfetamina koji su se planirali koristiti za izradu preko 850 000 tableta ecstasyja. No, uhićeni su kasnije pušteni na slobodu zbog sudske pogreške. “Nadam se da se ovaj put [to] neće dogoditi i da ćemo za godinu dana moći reći da su dovedeni pred sudove, da su poslani u zatvor, i da su osuđeni zbog dokaza koje imamo”, rekao je Hernández.

[Via Majorca Daily Bulletin]

Load the next article
Loading...
Loading...