Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

U New Yorku izložena kolekcija ploča Frankieja Knucklesa

Među pločama se nalaze se i probne i jednokratne snimke

  • Mixmag I Foto: ROB MCKEEVER
  • 9 July 2021
U New Yorku izložena kolekcija ploča Frankieja Knucklesa

Selekcija ploča iz osobne kolekcije Frankieja Knucklesa izložena je u njujorškoj galeriji Gagosian. U sklopu izložbe nazvane “Social Works” čikaškog umjetnika i upravitelja kolekcije Knuckles Theaster Gates, dostupno je čak 5000 ploča. Među izloženim vinilima nalazi se i probni tisak Dannyja Tenaglije “Hard & Soul” iz 1995. godine, rani tisak acetata Celine Dion “Misled (MK Dub)”, tu je i Baby Ford “Oochy Koochy (FU Baby Yeh Yeh)” i probna snimka njegovog prvog plesnog #1 hita “Whistle Song”.

Na mnogim su pločama vidljive plave ili crvene točkice koje su mu u tamnom klupskom okruženju omogućile brzi odabir ploča iz torbe. Crvene točkice označavale su brže, intenzivnije ploče, a plave su označavale down tempo ploče.

Pročitajte i ovo: Chicago house klasici

Dugogodišnji Frankiejev prijatelj i osnivač Prescription Recordsa Ron Trent razgovarao je s predstavnicima galerije Gagosian Quarterly o utjecaju te vinilne kolekcije: “Osjećali ste se kao da vas vode u drugo područje svijesti. To je najbolji način na koji to mogu izraziti. I tu je vladala razina majstorstva”, rekao je. “Bila je to šamanistička stvar, poput šamana koji vas želi povesti na ovo putovanje, a to su resursi koje koristi: vinil, kasetofoni, MP3 datoteke, bilo što drugo, da vas zvučno izvuče s ovog svijeta. Eto tako zvuči kad idete čuti Frankieja Knucklesa. To je vanzemaljsko iskustvo, brate! Njegov pristup, njegova psiha, njegove emocije i njegova energija i dalje su ovdje. Kao što znamo kroz znanost, energija se ne rasipa, već samo mijenja oblik. Još uvijek lebdi uokolo, znate.”

Ovdje možete saznati više o kolekciji u Gagosianu.

Sve fotografije: © Theaster Gates. Foto: Robert McKeever. Gagosian.

Load the next article
Loading...
Loading...