Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

James Blake, Caribou i Bonobo nominirani za Grammy

Jay-Z je pak postavio novi rekord - nadmašio je Quincyja Jonesa po broju nominacija u povijesti Grammyja

  • Mixmag I Foto: Josh Stadlen/Mixmag
  • 26 November 2021

Čitav niz artista sa scene elektroničke glazbe, uključujući Cariboua, Jamesa Blakea, Black Coffeea, Bonoba i Totally Enormous Extinct Dinosaursa, nominirani su za nagradu Grammy. Dodjela će se održati 31. siječnja 2022. u Los Angelesu. Među ostalim nominacijama za 64. izdanje Grammyja, nalaze se i uobičajena imena kao što su Billie Eilish, Justin Bieber, The Weeknd, Ye... dok J. Cole prednjači s najviše nominacija u kategoriji rap glazbe.

U elektroničkoj kategoriji, Caribouov 'You Can Do It' i 'Before' James Blakea nominirani su za najbolju plesnu/elektronsku snimku, dok su 'Subconciously' Black Coffeea i 'Music Is The Weapon (Reloaded)' Major Lazera nominirani za najbolji album. Bonobo je dobio dvije nominacije - jednu za pjesmu 'Loom' s Ólafurom Arnaldsom, a drugu za 'Heartbreak' s Totally Enormous Extinct Dinosaurs, u kategoriji najbolje snimke.

Jay-Z je pak postavio novi rekord - nadmašio je Quincyja Jonesa po broju nominacija u povijesti Grammyja. Reperov ukupan broj nominacija sada iznosi 83, nakon što je za ove Grammyje dobio tri nove nominacije. Među nominiranima je i Fred again koji je dobio nominaciju u kategoriji tekstopisaca za svoj doprinos na 'Bad Habits' Eda Sheerana, unatoč svom gađenju prema takvim ceremonijama dodjele nagrada. Nakon što je osvojio nagradu za producenta godine na dodjeli BRIT Awardsa 2020, Fred je rekao za Mixmag: “Nije da ne poštujem, ali me nije briga! Puno mi je stalo do stvaranja dobrih stvari, ali nam se također, stalno, desetljeće za desetljećem, pokazuje da ove nagrade nisu mjerilo toga”, rekao je.

Nakon 63. izdanja Grammyja prošle godine, u javnost su izašle brojne kritike nakon što se oglasila izvršna direktorica Akademije Deborah Dugan i rekla da je sustav glasovanja - namješten: “U tim su sobama uglavnom bijeli muškarci koji donose odluke i postoji sukob interesa”, rekla je za CBS-ovu emisiju This Morning. “Ako predstavljate nekog umjetnika i on dobije nominaciju za Grammy, vi od toga imate financijsku korist.”

Load the next article
Loading...
Loading...