Menu
Home Novosti Menu
Novosti

U Kanadi možete naručiti marihuanu preko UberEatsa

Korisnici će morati potvrditi svoju dob u aplikaciji i preuzeti svoje narudžbe u roku od sat vremena

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 25 November 2021
U Kanadi možete naručiti marihuanu preko UberEatsa

Ljubitelji marihuane u Kanadi mogu naručiti svoju porciju preko UberEatsa nakon što je Uber napravio “prvi korak prema tržištu kanabisa” - kako je objavljeno u ekskluzivnom izvješću Reutersa. Korisnici Uber Eatsa u Ontariju u Kanadi uskoro će moći kupovati artikle s kanabisom pomoću aplikacije, što će označiti prvi ulazak tvrtke u industriju kanabisa. Kupci će moći naručiti stvari iz trgovine kanabisom Tokyo Smoke, u specijaliziranom dijelu aplikacije, i preuzeti ih u obližnjoj trgovini.

Godišnje se tržište kanabisa procjenjuje na otprilike 5 milijardi kanadskih dolara a prema podacima tvrtke za istraživanje industrije BDS Analytics, vjerojatno će narasti na 6,7 milijardi (5 milijardi funti) do 2026. godine.

Korisnici Uber Eats-a morat će potvrditi svoju dob u aplikaciji prije nego što mogu podići svoje narudžbe u roku od sat vremena, navodi tvrtka. Prema propisima, prilikom preuzimanja morat će predočiti i osobnu iskaznicu.

Kanada je inače prva G20 zemlja koja je legalizirala rekreacijsku marihuanu 2018. S druge strane, administracija Justina Trudeaua još uvijek se bori s ilegalnim sektorom kanabisa u zemlji, koji čini oko 40% ukupne prodaje. Korporacija ima za cilj odmaknuti ljude od ilegalnog tržišta. “Surađujemo s vodećima u industriji kao što je Tokyo Smoke kako bismo ljudima u Ontariju ponudili sigurne i prikladne opcije za legalnu kupnju kanabisa”, rekla je Lola Kassim, generalna direktorica Uber Eats Canada u izjavi. “Nastavit ćemo pažljivo pratiti propise i mogućnosti tržišta. A kako se lokalni i savezni zakoni budu razvijali, istražit ćemo mogućnosti s trgovcima koji posluju u drugim regijama”, rekao je glasnogovornik Ubera za Reuters. Tvrtka odbija reći planira li proširiti uslugu diljem Kanade, izvan Ontarija te u SAD-u.

Korisnici koji su zbog lockdowna ostali zaglavljeni kod kuće, tijekom prošle godine povećali su potražnju za artiklima povezanim s kanabisom u Kanadi.

Load the next article
Loading...
Loading...