Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Novi album Jeffa Millsa, 'The Eyewitness', istražit će teme traume i mentalnih bolesti

Techno inovator najavio je projekt novim singlom 'Those Who Worked Against Us (Vendetta Mix)’

  • Mixmag/JACOB KHRIST
  • 20 June 2024
Novi album Jeffa Millsa, 'The Eyewitness', istražit će teme traume i mentalnih bolesti

Jeff Mills je podijelio detalje o svom novom albumu 'The Eyewitness', koji treba izaći 5. srpnja za Axis Records. Inovator Detroit Techna najavio je album novim singlom 'Those Who Worked Against Us (Vendetta Mix)’.

Cijeli album posvećen je mentalnom zdravlju, traumama i zaštiti nečije psihe, odnosno, kako je objasnio “album je stvoren da ukaže na to kako zaštititi naše mentalno zdravlje.” Mills također kaže da se projekt bavi “traumama i efektom šoka - ostataka grube stvarnosti toliko utjecajne da oblikuje način na koji zamišljate i kalkulirate svoj položaj u vezi s svime i svima oko vas. Razvija se nova vrsta psihološkog polumjera”, objašnjava Mills i nastavlja: “Granice su ojačane. Odnosi su uvučeni. Oštećeni kratki sustav lebdi bez cilja. Ranjiv na i za sve što podsjeća na uzrok koji vrijedi. Istina o činjenicama postala je satirični monolog, mrtve izraze koji nemaju kritički aranžman. Svi znamo nekoga tko je tu ili bio ili će biti.”

Objavljena pjesma započinje sa synth solom inspiriranim Jimijem Hendrixom i odražava istu poruku kao i album, djelujući kao “poziv na buđenje ili alarm koji bi mogao učiniti da preispitamo sebe, naš svijet i put koji idemo u budućnosti”.

Poslušajte 'Those Who Worked Against Us (Vendetta Mix)’ u nastavku.

Load the next article
Loading...
Loading...