Menu
Home Novosti Menu
Novosti

John Frusciante najavljuje dupli elektronički album, 'I' i 'II'

Gitarist Red Hot Chili Peppersa zapravo objavljuje dvije verzije istog albuma, '. I :’ za vinil i ‘: I I .’ za CD i digitalno

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 5 December 2022
John Frusciante najavljuje dupli elektronički album, 'I' i 'II'

Producent i gitarist Red Hot Chili Peppersa John Frusciante najavio je da će objaviti novi album elektronske glazbe koji bi trebao izaći početkom 2023. Objavit će ga na Avenue 66, podetiketi Acid Test Recordsa, a doći će u dvije verzije, '. I :' (izgovara se "jedan"), koji će sadržavati sedam pjesama na vinilu, i ': I I .' (izgovara se "dva") za CD i digital. Na '. I :’ će se naći i bonus stvar koja neće biti predstavljena na digitalnim i CD verzijama, ali i sveukupno manje pjesama jer “neke pjesme imaju zvuk koji se ne može utisnuti na vinil.”

Govoreći o albumu, Frusciante je napisao: “Nakon godinu i pol pisanja i snimanja rock glazbe, morao sam razbistriti glavu. Slušao sam i stvarao glazbu u kojoj se stvari općenito događaju postupno, a ne odjednom. Postavio bih patcheve na Monomachine ili Analog Four i slušao ih, čuo kako se jedan zvuk pretvara u drugi, unosio promjene u patch tek nakon što sam dosta dugo slušao, postupno dodavao elemente i na kraju manipulirao zvukovima u hodu”, objasnio je. “Glazba kao usamljena skulptura u zvučnom prostoru bila je glavna motivirajuća misao”, nastavio je. “Gledao sam slike skulptura i pokušavao napraviti glazbu koja istovremeno prenosi i pokret i mir. Slušam ovakvu glazbu od svoje 13. godine, ali osjećao sam da je nisam još spreman stvarati zbog količine suzdržanosti koju sam smatrao potrebnom. Jednom kada sam se zatekao kako stvaram ovu glazbu, to se uopće nije činilo kao pitanje suzdržanosti. Glazba nastoji samo postojati, a ne pokušava manipulirati ili uloviti slušatelja na bilo koji način. Vjerujem da dobro funkcionira ako se sluša glasno i usredotočeno, ali također dobro funkcionira i kad je tiha, u pozadini.”

Ova godina (2022.) bila je plodna za Frusciantea, s obzirom da je s Red Hot Chili Peppersima objavio čak dva albuma.

Load the next article
Loading...
Loading...