Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Adidas raskinuo suradnju s Kanyeom Westom zbog antisemitskih komentara

Brend sportske odjeće suočio se s pritiskom da odbaci Yea, kojem je zabranjen pristup Twitteru i Instagramu zbog govora mržnje

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 25 October 2022
Adidas raskinuo suradnju s Kanyeom Westom zbog antisemitskih komentara

Adidas je objavio da prekida svoje šestogodišnje partnerstvo s Kanyeom Westom. Njemački brend sportske odjeće bio je pod velikim pritiskom da prekine 'Yeezy' suradnju nakon niza Kanyeovih antisemitskih i uvredljivih komentara. Westu, koji je zakonski promijenio ime u Ye, ranije ovog mjeseca zabranjen je pristup Twitteru i Instagramu nakon antisemitskih izjava, s jednom objavom u kojoj je tvrdio da je Sean “Diddy” Combs “pod kontrolom Židova”.

Ye je u međuvremenu odbačen i od strane Def Jam Recordsa, njegove odvjetnice Camille Vasquez kao i od agencije za talente - što je rezultiralo odlaganjem dokumentarca o njegovom liku i djelu.

U izjavi objavljenoj na web stranici, Adidas je potvrdio da je partnerstvo prekinuto “momentalno” i da oni “ne toleriraju antisemitizam i bilo koju drugu vrstu govora mržnje”. Nedavne Yeove komentare nazvali su “neprihvatljivim, punim mržnje i opasnim.” Adidas je potvrdio da će povećati “proizvodnju proizvoda marke Yeezy i zaustaviti sva plaćanja Yeu i njegovim tvrtkama. Adidas će zaustaviti poslovanje Adidasa Yeezyja s trenutnim učinkom.” Adidas je u svom priopćenju potvrdio da bi raspad Yeezy partnerstva uzrokovao gubitak od “250 milijuna” za 2022. godinu.

Brend je prethodno stavio partnerstvo “na razmatranje” nakon što se Ye pojavio na Tjednu mode u Parizu noseći majicu “White Lives Matter”, u pratnji konzervativne komentatorice Candace Owens.

Load the next article
Loading...
Loading...