Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Stiže knjiga koja istražuje rane dane njujorškog hip hopa

‘Yo! The Early Days Of Hip-Hop 1982-84’ dokumentira razvoj žanra

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 8 October 2021
Stiže knjiga koja istražuje rane dane njujorškog hip hopa

U studenom izlazi nova knjiga koja se bavi razvojem hip hopa kao žanra. Zove se ‘Yo! The Early Days Of Hip-Hop 1982-84 a očekuje se 15. studenog. Imat će 300 stranica uz fotografije rastuće scene koja se prvi put pojavila 70-ih i 80-ih. Ova knjiga fotografija objedinjuje snimke koje je napravila francuska fotografkinja Sophie Bramly, koja se početkom 1980 -ih preselila u New York i postala jako inspirirana zvukom hip hopa i njegovim pionirima.

“Preselila sam se u New York sa 21 godinu, iz hira, ali u pravo vrijeme. Nekoliko mjeseci nakon mog dolaska, bila sam na zabavi u centru grada gdje sam otkrila breakdancing”, rekla je o svom početku karijere. “Bila sam zaprepaštena. Neki momci (vjerojatno su to bili New York City Breakersi) radili su lude stvari sa svojim tijelom, s energijom koju nikada prije nisam vidjela. Zaljubila sam se u to.”

Knjiga će također sadržavati 150 nikad viđenih fotografija, uključujući slike Kool Herca, Afrike Bambaatae, Run-DMC-a, Beastie Boysa te Grandmixer DXT-a koji je o projektu rekao: “Sve ove fotografije govore o vremenu koje je tako posebno, nikada se neće vratiti a promijenilo je svijet. To je iskustvo koje je sve zauvijek promijenilo.”

Dokumentirat će se i intimni pogled na kulturna zbivanja oko hip-hop scene, poput grafita, breakdancinga, DJ-inga i MC-inga, sa slikama umjetnika kao što su Kieth Haring i Phase One.

OVDJE nabavite svoj primjerak knjige ‘Yo! The Early Days Of Hip-Hop 1982-84’ u izdanju Soul Jazz Books/Recordsa.

Pročitajte i ovo: Obavezna lektira za ljubitelje elektroničke glazbe

Load the next article
Loading...
Loading...